U Bloku 22, na praznom prostoru kod tržnog centra, završena je izgradnja novog parka sa igralištem za decu i pratećim sadržajima. Umesto nekadašnje zapuštene livade, građani ovog bloka najzad su posle mnogo godina dobili novo uređeno mesto za odmor i rekreaciju.


Park je podeljen na prostor za odmor, igru dece različitog uzrasta i sportski deo. Sredinom cele površine urađena je centralna i više kraćih staza kojima je omogućena komunikacija sa internim saobraćajnicama u okruženju..Na površini od 5.000 kvadrata posađena je trava i stavljen veliki broj ljuljaški, klackalica i drugih rekvizita za igru.

Predsednik opštine Nenad Milenković otvorio je juče još jedan novi park u Novom Beogradu, na raskrsnici kod ulice Dušana Vukasovića, koji je izgrađen na slobodnim površinama između blokova 61 i 62.

Ovaj park završen je pre nekoliko meseci, ali zbog administrativnih procedura i čekanja na upotrebnu dozvolu nije bio otvoren i dostupan građanima. Na insistiranje opštine Novi Beograd taj problem je rešen, a juče su radnici uklonili ogradu oko parka tako da će građani moći slobodno da ga koriste. Park sa dečjim igralištem obuhvata površinu od 3.300 kvadrata. Urađen je po najvišim standardima, sa dosta zelenih površina, ukrasnim žbunjem i cvećem i ugrađenim zalivnim sistemom. Na više mesta nalaze se rekviziti za decu, drveni tobogani, penjalice, ljuljaške koji su smešteni na podlogu od tartana. Pored staza za šetnju postavljene su klupe modernog dizajna i korpe za otpatke. Park je na dalju brigu predat JKP Zelenilo-Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari