Očišćeno 400 kilograma đubreta kod Brankovog mosta (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Apel na nadležne službe? Baš su najvni ti volonteri! Šefove „nadležnih službi“ nimalo ne interesuje učinak nego samo fotelje, redovne debele plate iz budžeta i -ako je ikako moguće, da sa strane „kapne“ po koja parica od mita i od uobičajene korupcije. A o čistoći grada- neka brinu volonteri i, gle sramote, i strani ambasadori koji službuju u BG. I njima se očigledno smučila prljavština i otpad na svakom ćošku pa često organizuju čišćenja, npr. obala reka! Najbolje bi bio kada bi Beograđani, masovnim protestima i umesto upotrebe metle, čuvenom srpskom gov….m motkom najurili te gradske parazite! Slično bi trebalo postupati i sa ruralcima u BG pristigli iz ko zna koje vukojebine jer i njima je teško, valjda zbog navike, da otpad bacaju u kante za đubre. Lakše je odlaganje, kao us njihovim zabitima, gde god stignu!

  2. A da vidite tek koliko djubreta ima po obodnim ulicama Pozarevca. Grad je bukvalno deponija

  3. Svakako velika pohvala volonterima, ali cini mi se da je to kontraproduktivno. Kod mene u kraju je smece svuda. Na mestu gde su bile certiri kante za pet blokova zgrada odneli su dve i vec mesecima ih ne vracaju. Vec mesecima nisu isli radnici koji bodezima skupljaju pikavce i kese, nisu se koristili ni spoljni usisivaci za lisce, nova trava nije sadjena od ko zna kada… Jedino sto rade je seku veliko i potpuno zdravo drvece svuda i ponegde sade patuljaste tuje ili sadnice od 10 cm koje ce porasti za jedno 50 godina.
    Nije problem da ja cistim ili volontiram, ali postavlja se pitanje zasta onda njih placamo i kako njih motivise to sto cemo mi sami da cistimo…

  4. А Зелени Венац, поред степеништа према Бранковој улици? Месецима то сликам и објављујем, једном су само очистили прошле године? Тога нема више ни у најзаосталијим афричким земљама, претекле су нас.
    Увек се питам чији је тај део, под чијом је надлежношћу за чишћење, контролу, одржавање, кад га све вре прескачу. Како се ту никад не затекне комунални полицајац да казни оне који бацају ђубре?
    У овој држави и овом граду многи који су плаћени за свој посао – не раде га! Није ова држава толико сиромашна колико је покрадена на разне начине.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.