Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antićizjavio je juče da će izbore u opštinama Zemun i Voždovac raspisati u zakonskom roku, odnosno kada se steknu svi uslovi za sprovođenje izbora. „Odluku o raspisivanju izbora doneću kada budem dobio sve neophodne informacije iz opština da su svi nadležni organi koji treba da učestvuju u sprovođenju izbora spremni za to“, rekao je Antićna konferenciji za novinare.

On je podsetio da je zakonski rok za raspisivanje izbora 60 dana od dana donošenja odluke, odnosno 10. maj, a rok za održavanje izbora 90 dana, odnosno najkasnije do 10. avgusta. Antićje kazao da je njegovo lično mišljenje da je najbolje izbore raspisati u maju, pre počeka sezone godišnjih odmora i dodao da će odluku o tome doneti narednih dana.

Prema njegovim rečima, Skupština grada je za raspuštanje uprava u Zemunu i Voždovcu imala legitimitet i da pravni osnov za te odluke leži u presudama Okružnog suda u Beogradu koji je poništio niz odluka opština. „Sve polemike i otpori toj odluci nisu pravne, većpolitičke prirode“, naveo je on. Antićje najavio da će na narednoj sednici Skupštine grada prva tačka dnevnog reda biti izmena Poslovnika, kako bi se poboljšao rad gradskog parlamenta. Sumirajući rad Gradske uprave u prethodnih šest meseci, Antićje podsetio da su usvojene odluke da 65.000 penzionera koji primaju penzije niže od 13.000 dinara iz gradskog budžeta dobiju naknadu od 16.000 na godišnjem nivou, da penzioneri stariji od 65 godina sa primanjima nižim od 22.700 dinara dobiju pravo na besplatno korišćenje gradskog prevoza, kao i odluka o naknadama za trudnice i porodilje.

SRS traži razrešenje Antića i Alimpića

Odbornička grupa SRS u Skupštini grada podnela je juče zahtev za zakazivanje sednice na kojoj bi jedine tačke dnevnog reda bile inicijative za razrešenje predsednika i zamenika predsednika gradskog parlamenta, Aleksandra Antića i Zorana Alimpića. Šef odborničke grupe SRS Nemanja Šarovićrekao je novinarima da su Antići Alimpićprekršili više odredbi Statuta grada i da su odgovorni za stvaranje loše atmosfere u gradskom parlamentu. On je kao primer naveo održavanje „nepostojeće“ sednice Gradskog veća na kojoj je sa prošle sednice povučeno 11 tačaka dnevnog reda. Šarovićje dodao da zahtev za zakazivanje sednice Skupštine grada i inicijativu za smenjivanje Antića i Alimpića podržava 40 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari