Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je Beograđane i goste srpske prestonice da
večeras dočekaju Novu godinu uz Plavi orkestar i Bajagu i instruktore ispred Doma Narodne skupštine.

On je podsetio da je Grad Beograd, 29. decembra organizovao koncerte, na Sava – promenadi, Kikija Lesandrića i Tropiko benda, dok je sinoć nastupilo Bijelo dugme i Aca Lukas, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Gradske uprave Beograda.Vesić je istakao da Beograd živi od turizma.

„Beograd je 2015. godine imao blizu 800.000 turista i preko milion noćenja, dok je u septembru ove godine zabeleženo 12 odsto više noćenja, kao i 11 odsto veća poseta stranih turista. Najveći broj noćenja su ostvarili turisti iz Turske, pa Grčke, Hrvatske, Nemačke i Rusije“, precizirao je Vesić.

On je podsetio da su se pre dve godine turisti u Beogradu zadržavali 1,9 dana, dok je danas taj prosek 2,9, a konačni cilj je da on bude četiri dana, što je optimalan broj dana za Beograd.

Prema njegovim rečima, Beograd jeste grad zabave, ali i sa bogatim drugim sadržajem koji se nudi, od Kalemegdana, Skadarlije, pa do ušća dve velike reke.

On je istakao da će jedan od prioriteta ove gradske vlasti u privlačenju turista biti i povećanje kulturnog sadržaja. Takođe je istakao da se u privlačenju turista i boljeg kvaliteta života građana, centar grada polako pretvara u pešačku zonu, a saobraćaj izmešta jer mu tu nije mesto.

„U narednih četiri do pet godina čitav centar grada, između Zelenog venca, Braće Jugović, Pariske ulice i Trga republike biće pretvoren u pešačku zonu, kako bi on oživeo“, rekao je Vesić.

On je naveo da će biti izgrađene podzemne garaže na Studentskom trgu i Kosančićevom vencu, kao i već dodatnih 250 parking mesta u garaži na Obilićevom vencu. On je najavio i velike infrastrukturne projekte, poput izgradnje tunela koji treba da poveže savsku i dunavsku obalu, a koji će ići trasom ispod Bulevara despota Stefana. Prema njegovim rečima, planirana je u narednim godinama i izgradnja tunela ispod Topčiderskog brda, koji će povezati Most na Adi i Autokomandu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari