Beograđani dočekali Novu godinu uz koncerte i vatromete 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Više hiljada Beograđana dočekalo je Novu godinu ispred Doma Narodne skupštine uz koncert Jelene Karleuše i petominutni vatromet iznad Pionirskog parka.

Na Trgu republike postavljen je videobim na kome se emituje prenos proslave Nove Godine sa Sava promenade, gde se, uz koncert Gorana Bregovića, najavljeni vatromet i lasersko osvetljene Kule Beograd, takođe okupilo više hiljada ljudi.

Kako je i najavljeno, vatromet je dva minuta pre ponoći aktiviran iz osam različitih sistema, sa 250 pozicija, dok svetlosni performans proizvodi 55 lasera.

Građani u velikom broju još dolaze ka Trgu Nikole Pašića, iako mesta ispred same zgrade parlamenta nema mnogo, pa se deo njih smestio i u Pionirskom parku.

Prilazi Skupštini iz svih pravaca su blokirani za saobraćaj, a policajci koji obezbeđuju proslavu potvrdili su agenciji Beta da novogodišnja za sada protiče mirno i da nije bilo incidenata.

Dežurne ekipe Hitne pomoći na licu mesta rekle su da im se nekoliko građana javljalo zbog povišenog pritiska, ali da ozbiljnijih problema i komplikacija nije bilo.

Građana koji šetaju ima i na centralnim gradskim ulicama, dok su i kafići i restorani uglavnom puni i u njima je teško pronaći mesto za sedenje.

Gužve nema u Skadarliji, gde su građani svoje mesto uglavnom pronašli u baštama kafića, ili onim restoranima koji rade.

U Knez Mihailovoj ulici nema velike gužve, ali se neformalna proslava odvija uz više grupa trubača obučenih u Deda Mrazove.

Beograd je, prema najavama gradskih čelnika, jedan od retkih gradova u Evropi koji ima organizovan doček Nove godine.

Prema pojedinim procenama, Beograd je u novogodišnjoj noći posetilo oko 100.000 gostiju, a prema navodima medija, oko 40 odsto beogradskih restorana nije radilo večeras.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je ranije da večerašnja proslava Nove godine u Beogradu protiče bez problema i dodao da je Beograd „verovatno jedina evropska prestonica koja slavi Novu godinu na otvorenom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari