Osim nelegalnih taksista, neophodno je kažnjavati i one koji imaju dozvolu, a pokušavaju da prevare putnike.

Zato smo se dogovorili da jedna od prvih mera bude da se po hitnom postupku izmeni Uputstvo o izgledu i izdavanju taksi-isprava, oznaka i cenovnika – rekao je gradski menadžer Goran Vesić, nakon prvog sastanka Radne grupe za unapređenje taksi-prevoza, formirane na osnovu dogovora između predstavnika Vlade Republike Srbije i predstavnika udruženja taksista i auto-prevoznika od 3. decembra 2014. godine.

On je najavio da će posle promene uputstva, sva taksi-vozila imati na vidnom mestu okačena prava korisnika taksi-usluga i info-telefon na koji mogu da se jave ako sumnjaju da im je obračunata viša cena od one koja je propisana. Jer je, kako je istakao, zaštita korisnika taksi-usluga, ali i taksista u interesu svih.

Na sastanku je dogovoreno da radna grupa ponudi sistemska rešenja koja se tiču obavljanja taksi-delatnosti i nelegalnih taksista, a takođe i pojačati aktivnosti gradskih inspekcija i Komunalne policije. Takođe, bilo je reči i o cenama taksi-usluga odnosno popustima, problemima na Aerodromu „Nikola Tesla”, novim taksi-stajalištima i regulisanju broja taksista u Beogradu.

Sastankom je predsedavao gradski menadžer Goran Vesić, a prisustvovali su i Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj, Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz grada Beograda, Zagorka Panić, gradska sekretarka za inspekcijske poslove, Nikola Ristić, načelnik Komunalne policije grada Beograda, Saša Mitrović, pomoćnik šefa Kabineta gradonačelnika Beograda, i predstavnici taksista i auto-prevoznika Aleksandra Bjelić, Branko Vitorović i Dušan Perić. Novi sastanak Radne grupe za unapređenje taksi-prevoza zakazan je za 16. decembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari