Izgradnja stanova za raseljavanje u Gostivarskoj ulici je u završnoj fazi, a prvi stanari mogli bi da se usele već krajem ove godine, saopšteno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Trenutno se radi na povezivanju objekta na gradsku infrastrukturu, nakon čega sledi tehnički prijem i podnošenje zahteva za upotrebnu dozvolu. Na prostoru od 1,2 hektara izgrađeno je osam lamela u kojima se nalazi 251 stan, 227 podzemnih garažnih mesta, 40 otvorenih parking mesta i 27 lokala, a ukupna vrednost izgradnje ovog stambeno-poslovnog kompleksa je 20 miliona evra.

„Radovi su počeli 2010. godine, a veliki izazov za izvođača bila je lokacija koja se nalazi u već izgrađenom stambenom tkivu ovog dela Voždovca. Teren na kome se gradilo je u padu, te je obezbeđenje temeljne jame i okolnih objekata izvedeno velikim potpornim zidovima i šipovima na dubini od 12 metara sa betonskom zavesom i vertikalnom drenažom“, navode u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Ova parcela između Bulevara vojvode Stepe i Gostivarske ulice jedna je od lokacija grada na kojoj Direkcija gradi stanove za raseljavanja građana sa novoplaniranih trasa infrastrukture. Vlasništvo nad ovim stanovima, kako objašnjavaju u Direkciji, mogu da steknu građani čija imovina se nalazi u okviru projektovanih građevinskih parcela na kojima je planirana izgradnja novih saobraćajnica, vodovoda i kanalizacije.

„Ukoliko se legalni vlasnici objekta odluče da naknadu za svoju imovinu prihvate u stambenim kvadratima, na raspolaganju im stoje stanovi u ovakvim objektima koji se grade prema savremenim normama, standardima i pravilima, uz primenu kvalitetnih materijala i rešenja“, dodaju u Direkciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari