Radojičić: Beograd dobio Dečji zoo vrt na hiljadu kvadrata

Ostavite komentar


  1. Istina, Beograd jeste jedan od retkih gradova koji ima zoo vrt u centru. Ali je i jedan od retkih gradova koji zoo vrt ima u istorijskim zidinama grada. Sto nije narocito za pohvalu. Kao sto nije ni cinjenica da zivotinje zive u tesnom prostoru i nehumanim uslovima. Obidjite zoo vrtove u nekim drugim zemljama (Bec, Sangaj, Minhen) da vidite sta je zoo vrt. Kod nas bi imalo smisla da se taj prostor na Kalemegdanu oslobodi a zoo vrt prebaci na Veliko ratno ostrovo recimo na mesto divljih vikend naselja.

    1. Posebno vukovi. Tuga. Potpuno poludeli u onim nehumanim gvozdenim kavezima koji bi i retriverima bili mali.
      Dobro je jedino reseno barsko ostrvo sa capljama.
      Medvedi nemaju nikakvo zelenilo, staklenik sa majmunima je ocajan sa onim osusenim deblima, opet bez ijednog lista ili cveta u samom kavezu, kao i majusni fokin bazen i jadni nilski konj ispod jadnih boa ceo zivot zgnjeceni u akvarijumima za ribice…
      ZOO vrt sa ovim primercima zahteva mnogo vecu povrsinu i mnogo humanije uredjenje zivotnog prostora.

  2. I u Beču je slična stvar, i tamo je Zoo vrt u centru grada , uvek glasam za stvari koje su za dobrobit građana

    1. Evo za pocetak predlazem da tebe ubacimo! Neka bude i jedna starleta u zoo vrtu, tu vam je i mesto!

  3. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prisustvovao je danas otvaranju Dečjeg zoo vrta, u okviru kojeg je napravljeno novo igralište i avantura park za decu

  4. Kućica za vrapce, pa dečiji zoo vrt, kakav napredak. Možda će već sutra da zameni zamenika gradonačelnika na otvaranju fontane. Spavaš li mirno Gorane Vesiću?

  5. Bravo za gradonacelnika. Ovo mu je najveci uspeh posle postavljanja kucica za vrapce.

  6. Samo napred, zavrsena rekonstrukcija Kneza Milosa prosle godine, Terazijska terasa pre par godina, izgradjena nova autobuska, obnovljene zgrade Generalstaba u vise navrata, postrojenje za preciscavanje otpadnih voda, metro, 200 novih fasada prosle godine ( za ovu nista jos ne pominju), zaustavili su divlju gtadnju, deponija u Vinci i pogon za separaciju i preradu smeca izgradjen, i to japanski, toplovod od Obrenovca za grejanje Beograda, Bezistan, podzemne prolaze. A gradski saobracaj radi kao sat, korupcija iskorenjena a gradska tv Studio B nikada demokratskiji.. I sve uz suficit budzeta. Za razliku od stare vlasti, pomeraju sve napred.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.