U Beogradu će se od 1. do 5. oktobra, po četrdeseti put, održati Međunarodna manifestacija „Radost Evrope“, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Organizator 34. susreta dece Evrope, koji se ove godine održavaju pod sloganom „Kroz vasionu i vekove“, je Dečji kulturni centar Beograda, a pokrovitelj grad Beograd.

Ove godine beogradski učenici ugostiće vršnjake iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Velike Britanije, sa Kipra, iz Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine, Hrvatske i iz Češke, dok je dolazak dece iz Rusije neizvestan, a Italija je otkazala najavljeno učešće. Specijalne goste sa drugog kontinenta predstavljaće deca iz Kine. Svečani koncert održaće se 4. oktobra u „Sava centru“.

– Tema ovogodišnjih susreta dece Evrope je 130 godina od rođenja velikog srpskog naučnika Milutina Milankovića. Otuda i slogan „Kroz vasionu i vekove“, što je naslov jedne Milankovićeve knjige – rekao je član Gradskog veća Mileta Radojević.

Direktorka Dečjeg kulturnog centra „Beograd“ Snežana Stanković kazala je da će deca iz Evrope, kao i proteklih godina, biti gosti u domovima svojih beogradskih vršnjaka, te da je uloga osnovnih škola u glavnom gradu velika i značajna. Naime,mnoge škole prijavile su se da ugoste izvođače pojedinih programskih sadržaja. Otkako postoji ova manifestacija, oko 16.000 beogradskih porodica ugostilo je decu iz evropskih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari