Šesti po redu Istraživački dani vaspitača, koje organizuje Udruženje vaspitača Beograda biće održani 5. i 6. juna u Predškolskoj ustanovi „Boško Buha“ na Paliluli, u vrtiću „Mali princ“.

Ovaj stručni skup zamišljen je kao primer dobre prakse u razmeni profesionalnih iskustava vaspitača beogradskih predškolskih ustanova, sa akcentom na istraživački pristup u radu. Osim direktora svih predškolskih ustanova Beograda i privatnih vrtića, i predstavnici Ministarstva prosvete, Gradske uprave, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Učiteljskog fakulteta, Udruženje vaspitača iz cele Srbije, Udruženje vspitača bolničkih grupa, Udruženje medicinskih sestara PU Beograda, Društva stručnih saradnika i učitelja Beograda.

Predsednica Udruženja vaspitača Beograda Snežana Stanković za Danas kaže da je ova manifestacija vaspitačima od velikog značaja, jer mogu međusobno da razmenjuju iskustva i ideje a onda te novine da primene u radu sa decom.

– Čovek se posle određenog vremena u poslu zamori, ponestanu mu ideje a svako dete je individua za sebe i treba ga ispoštovati. Ovakvim skupovima metode rada sa decom u poslednje vreme doživele su pomak. Posmatranje dece i traženje načina da svako od dece bude zadovoljeno čak i u težim situacijama, kao što su to prekobrojne grupe, to je cilj – kaže Stankovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari