Budući da je Beograd jedan od retkih gradova ove veličine koji nema metro, pitanje funkcionalnog saobraćaja tema je od velike važnosti. Problem saobraćaja u Beogradu identifikovan je kao najveći gradski problem.

Postojanje velikog broja sukobljenih mišljenja vezano za problem saobraćaja i brojne polemike oko potencijalnih rešenja, neki su od razloga važnosti današnjeg skupa u Privrednoj komori Beograda na temu: „Beogradski metro – stanje i vizije razvoja“. Na sednici u Privrednoj komori Beograda, eminentni stručnjak iz SAD u oblasti saobraćaja u gradovima, prof. dr Slobodan Mitrić, daće u uvodnom izlaganju svoje objektivno mišljenje o potencijalima razvoja saobraćaja u Beogradu. Prof. dr Slobodan Mitrićpoznati je stručnjak u oblasti saobraćaja u gradovima, koji više od 40 godina radi na razvojnim projektima Svetske banke u Vašingtonu, i kao profesor na Državnom univerzitetu u Ohaju.

Inače, predstavnici privrede, stručno upravnih institucija Grada i Republike Srbije pokazali su veliko interesovanje za poboljšanje stanja i razvoja saobraćaja, posebno sistema metroa kao potencijalne okosnice razvoja integrisanog javnog gradskog prevoza putnika u Beogradu. Imajući u vidu trenutno stanje saobraćaja, kao i potencijale njegovog razvoja, nesumnjivo da je ovo tema od velike važnosti, kako za stručnu javnost tako i za stanovnike grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari