Šapić: Usvojena odluka da grad preuzme naplatu karata u javnom prevozu 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da su na sednici Skupštine grada, održanoj u utorak, usvojene značajne odluke za život Beograđana, od kojih su najvažnije one koje se tiču razrade budućeg metroa, novog pešačko-biciklističkog mosta, uvođenja „Beogradske kartice“, kao i odluka da grad preuzme naplatu karata u javnom prevozu.

On je za TV Pink rekao da je konačno završen formalni deo u vezi sa prvom linijom, čime su se stekli uslovi da se precizno definišu buduće stanice metroa, preneo je Beoinfo.

„Bilo je neophodno da se na sednici donese ova odluka kako bi se krenulo sa naručivanjem te velike mašine ‘krtice’, koja se posebno pravi, jer ne postoji tipska za izgradnju svakog metroa“, kazao je on i dodao da za sada ide sve po planu i da očekuje da 2030. godine obe linije metroa budu završene.

Veoma važan projekat posebno za stanovnike Novog Beograda je izgradnja pešačko-biciklističkog mosta od novobeogradskih blokova do Ade Ciganlije, istakao je Šapić.

„Doneli smo plan na osnovu koga možemo da krenemo u projektovanje tog mosta i očekujem da se to do kraja godine i završi. Siguran sam da će ovaj most mnogo promeniti svakodnevni život Novobeograđana“, rekao je gradonačelnik Beograda.

Govoreći o uvođenju „Beogradske kartice“, Šapić je podsetio na dobro iskustvo koje je kao nekadašnji predsednik opštine Novi Beograd imao sa uvođenjem „Novobeogradske kartice“ koju danas koristi oko 60.000 stanovnika te opštine.

Šapić je istakao da se posle 2011. godine naplata javnog prevoza vraća u ruke grada Beograda i da je pre tog perioda naplata karata u gradskom prevozu bila 50 odsto veća nego danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari