SSP: Beograd da ulaže u zamenu vozila koja su neuslovna 1foto FoNet

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je danas da Beograd treba da ulaže u zamenu vozila koja su neuslovna i da na procenama i savetima stručnjaka donese odluku o kupovini najboljih vozila za naše uslove, a ne „po željama kupaca i privatnih partnera“.

U saopštenju SSP se podseća da se u sredu u Beogradu zapalio „još jedan“ autobus a da je danas autobus na liniji 83 usled kvara izazvao udes.

„Sekretarijat za javni prevoz je objavio da se Beograđani voze u 264 vozila koja čak nemaju ni tehničku mogućnost da im se ugradi klima, ali nije dao informaciju koliko su stara vozila i da li su bezbedna“, navode iz te stranke.

Dodali su da je GSP umesto, kako ocenjuju, hitnog ulaganja u održavanje postojećih i zamenu dotrajalih vozila, u 2021. godini u kupio turske BMC autobuse koji ne mogu na beogradske ulice.

„Uslov za njihovo korišćenje je izgradnja pumpe na gas, koja je predata u ruke privatnika. Rok je navodno kraj ove godine, ali znajući poštovanje rokova, plašimo se da se turski autobusi neće voziti ni početkom 2023. godine“, tvrde iz SSP.

Dodaju i da se izdvaja još 162 miliona dinara gradjana Beograda za promo filmove i materijal o GSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari