SSP: Gradska vlast daje monopol na rečni prevoz jedinoj firmi koja se javila na tender 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da aktuelna gradska vlast u Beogradu „daje monopol“ na rečni saobraćaj u glavnom gradu firmi „Beo reka“, koja je osnovana pre manje od godinu dana i koja se, kako su naveli iz te stranke, nikada nije bavila tim poslom.

„Podsećamo da je ova SNS gradska vlast, raspisala poziv za rečni prevoz 30. decembra 2021. godine, o čemu smo tada i pisali, sa evidentnim ishodom da je oglas prošao ‘ispod radara’. Za devet godina vlasti nisu uradili baš ništa na smanjenju saobraćajnih gužvi i unapređenju gradskog saobraćaja, da bi na kraju mandata dali posao vredan 400 miliona evra firmi koja se jedina javila na tenderu“, navodi se u saopštenju beogradskog odbora SSP.

Ocenili su da se iz podataka o ugovoru „jasno vidi da je grad za taj iznos mogao da kupi 2.000 potpuno novih autobusa, što je duplo više od celokupne flote Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP)“.

„Jedina dobra vest u svemu ovome je da će se i ovo i svako javno privatno partnerstvo revidirati, a svi štetni ugovori raskidati od 3. aprila 2022. godine“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari