Šta Beograd može da nauči o saobraćaju od Helsinkija?

Ostavite komentar


  1. Ne mogu evropski gradići biti ugled za funkcionisanje višemilionskog grada. Za poređenje je Beč, Budimpešta, Minhen, Milano…

  2. Proveo sam 2002. godine celu godinu u Helsinkiju. Samo za ilustraciju – temperatura -35 sneg najmanje pola metra. Gradski saobracaj tacan u minut, ociscene ulice. U leto retko ko ide svojim kolima na posao. Gradski prevoz opet savrsen. Nemoguce je porediti sa Beogradom.

  3. Da ali u Helsinkiju se ne glasa za 3 hiljada dinara po glasu kao u Srbiji i ne ide se na mitinge politicara za 2 hiljada dinara , sendvic i sok .

  4. Rešenje za Beograd je laki metro ili neka „urbana železnica“. S obzirom da je metro više nego skupa varijanta, treba iskoristiti neke ulice isključivo za šinski saobraćaj i naravno treba još neki most preko Save ka centru grada. Ovo što sada imamo je ravno katastrofi, a naselje Beograd na vodi će samo povećati gužvu ka gradu i obratno.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.