Trg Nikole Pašića „krije“ mračnu lekciju iz istorije (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Што се тиче Пашића, радикала који нас је увео у рат у којем је 1/3 српског народа, већином мушка популација, страдала, Камо среће да се није ни родио а не да му још и споменик дижемо.

  2. Samo polako, srušiće oni i Skupštinu i konje vrane pa će tu napraviti neku novu Šilerovu. Samo umesto konja, moraju da postave statue hijena sa sitnim kukavicama na njihovim leđima

  3. Ne razumem šta je falilo ovom trgu, sve je bilo na mestu i pod konac. Ima toliko važnijih i urgentnijih stvari u ovom gradu da ih ne možete nabrojati a ovde se bespotrebno bacaju pare.

  4. Aleksandar i Petar Karađorđević su jedini istinski krivci za desetkovanje srpskog roda, gubitak državne teritorije, nezajažljivost posle I sv rata, samim tim i za svo zlo koje nas je snašlo u II sv ratu.

  5. a što i spomenik ovom zlotvoru nisu ubacili u rušenje.
    a i titova štafeta se ipak mora srušiti

  6. Od Prvomajske ulice u Zemunu do ovog trga u centru sve napreDNO radikalski biser do bisera…

  7. Šta na trgu traži statua Nikole Pašića, čuvenom po korupcij?. Trebalo bi promeniti i ime trga.

  8. @Najslabija karika; Sreća da četničko-radikalski ološ na vlasti nije nazvao ovaj trg po Nediću.

  9. Kao prvo, tela streljanih od Gestapoa nisu bila izložena nego su na Terazijama bila obešena da vise kao da su ljudi vešani, na banderama. Kao drugo, neko vreme posle upada Rusa i partizana u BG, zatvor su koristili i Titovi partizani -komunisti za zatvaranje uhapšenih navodnih zločinaca.

  10. Obzirom da su „sredili” Trg Republike, od Trga na železničkoj napravili cirkus, od Slavije „muzičku“ fontanu koja ne služi ničemu i gde joj nije mesto možemo da očekujemo fijasko. Jedino Toplim venac koliko toliko liči na nešto uglavnom zbog protesta stanara okolnih zgrada. Ah da zaboravim zabetonirani Cvetni trg Vesićevo remek delo gluposti gde je diplomirao.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.