Trg Terazije u Beogradu proglašen za prostorno kulturno-istorijsku celinu

Ostavite komentar


  1. U Beogradu postoji zavera tzv bg arhitektonske škole (bivši saradnici udbe i ideološki boljševici ).

    Terorišu Beograd već decenijama nakon pada komunizma sivim, prljavobelim i belim koloritom.

    Dokazano je da ovaj kolorit fasada i kompletne vizure grada ( a što su protuve uspele da urade) utiče negativno na psihu i kreativnost gradjana. Utiče loše i na turizam, tako da stranci Beogradu najviše zameraju nedostatak toplih boja na fasadama i sveukupno depresivan kolorit.

    Na žalost ova kamarila ima moć da utiče na sve režime, pa i na ovaj zadnji koji kao nešto gradi. Svedoci smo nakaznosti boja zgrada u BNV kao i Skyline bloka, nove zgrade na Ušću a i KC su obojili u nakaznu depresivnu i štetočinsku belu. A dovoljno je dodati malo oranž nijanse..
    Beograd je vizuelno postao velika bolnica i sanatorijum. Ne treba puno pameti da se shvati koliko nam to treba na ovom čemernom prostoru !

    Sve nacije Balkana su shvatile da je kolorisanje grada prioritet u opštoj obnovi nacija, čak i jedna Tirana, pa i majka svih boljševika urbanista, Rusija, samo se boljševički Beograd i njegovi urbanisti tvrdoglavo odupiru.

    Što je najstrašnije, (a tako karakteristično za urodjenu srpsku malodušnost i nepreduzimljivost) NIKO ALI NIKO od gradjana, medija elite nvo itd..se ne buni niti primećuje, gde vodi nakaznost depresivnog kolorita bg fasada.

    Jadni ste.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.