Počeo je projekat Studentski vodič za sve brucoše beogradskih fakulteta, u partnerstvu gradske Kancelarije za mlade i NVO Nova ideja. Studentski vodič osmislila je grupa mladih ljudi kako bi brucošima, posebno onima koji prvi put dolaze u Beograd na studije, olakša studiranje i pomogne da se što bolje adaptiraju na studentski način života.


Vodič predstavlja skup svih mogućih informacija koje su studentima prvih godina potrebne, a do njih najčešće vrlo teško dolaze. Ovim projektom predviđeno je da više od 12.000 brucoša Beogradskog univerziteta, univerziteta „Singidunum“ i „Union“ dobiju besplatne štampane primerke vodiča, čime bi se prvi put na konkretan način preuzela sistemska briga o studentima. U pripremi je i elektronsko izdanje „Studentskog vodiča“, koji će biti dostupan studentima 24 časa dnevno. Studentski vodič sadrži, pored osnovnih informacija o svim fakultetima u Beogradu, brojeve studentskih službi i informacionih centara fakulteta, kako bi studenti mogli da, bez lutanja po zgradama svojih fakulteta, na lakši i brži način dođu do neophodnih podataka. U vodiču se, takođe, nalaze sve potrebne informacije o studentskim organizacijama, domovima, ishrani, zdravstvenoj zaštiti studenata, studentskim kreditima, karticama, pogodnostima, kao i o pravilima studiranja uopšte.

Pored informacija o samim studijama, tu se nalazi i vodič kroz Beograd, koji sadrži mapu javnog gradskog prevoza, podatke o kulturnim, sportskim ustanovama, bibliotekama, internet-centrima i slično, kako bi se studentima na najbolji mogući način približio život u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari