Udruženje Bitka za Košutnjak: Odbranimo Veliko ratno ostrvo od urbanizacije

Ostavite komentar


  1. Treba da se Veliko ratno ostrvo pretvori u BGD Manhetn, okolo plaze, ulica za trke formule 1 a unutra veliki neboderi

    1. Postovani, Zelite li vi I vasi istomisljenici da izgled i Infrastruktura Bg se vrati u 2012? Ja samo mogu reci! Neka bam bog oprosti! Pozdrav Zivko- Zemun

    1. Isto pitanje,kada je skup?Molim organizatore da svestranije i cesce obavestavaju gradjane o vremenu imestu odrzavanja skupova.

  2. Da li je moguce da nekome pada na pamet da nesto gradi na Velikom ratnom ostrvu. Vest je do te mere neverovatna, da pocinjemo da sumnjamo u zdrav razum

    1. Zdravog razuma vec odavno nema. Zdravog razuma kod gradjana a ne kod vlasti koja na svakom pedlju izvodi razne projekte i marifetluke, a gradjani cute trpe.I kada vam budu oteli Ratno ostrvo, vi cete i dalje cutati. Poneki gak patke ne znaci i da ih ima jato. Pontonski most je isto tako veliko zlo, prljavstina koja se nakupi, truljenje, smrad i svakako prepreka na vodenom putu koja nigde nije ucrtana niti odobrena. Zato. Ne spominjite zdrav razum kojeg nema.

  3. Zar nije trebalo da se povođeni nekim principima istraživačkog novinarstva, najpre proveri koja je to nabavka u pitanju? Na bazi kojih procena je izvršena. Odakle na tom mestu „sumnja“ da postoji vodoizvorište. Razočaran sam u Danas. Ne znači da ću prestati da ga kupujem vikendom. Ali ovaj tekst je odraz „informerizacije“ Srbije. Jednostran, manjak činjenica, višak emocija, manjak provera. Znam da nećete objaviti, ali svejedno vi pročitajte pa se zamislite.

  4. Treba se seTITI kako su komunisti, posle rata, hteli da raskopaju Veliko ratno ostvrv i da ga voda raznese. Kako je ostrvo bilo obraslo zelenilom i neposredno do grada, boali su se da se neprijateljski elementi sakrivaju na ostrvu.

  5. Mora da se uništi ratno ostrvo jer će na Makišu da se gradi perionica novca a Savski nasip je prepun vikendica. Beograd mora da ima vodu a da bi je imao mora znači da se sjebe ratno ostrvo. Da bi se sjebalo ratno ostrvo ono mora prvo da se proda! Za početak će biti privatno-javno vlasništvo a posle samo privatno. Beograđani će uskoro piti najskuplju vodu na svetu. Dragi moji Beogradjani nadjite na internetu kako se skuplja kišnica.

    1. Svaka čast Dragoš. Upravo je to. Sinoć mi je Politika po ovom pitanju odbila komentar, da ga ne ponavljam.

    2. Dodatak za Dragoša! Ja već decenijama pijem samo flaširanu vodu u Beogradu. Nemam pšoverenja iako sam najbliži struci. po tom pitanju. Drugo pitanje? Šta ako „pukne“ NE Krško“. Vidite zemljotrese u blizini NE. Beograd i svi gradovi i naselja nizvodno od Save su „zavezali“ za sva vremena sa vvodosnabdevanjem. Gde je za Beograd alternativa. Nema je! decenijama!

  6. Tragedija ne opisivh razmera je cinjenica ,da sav mlad Svet Srbije hrli u Beograd zarad hleba od 7 kora.
    A za Beogradjane osobito.Mislim izvorne ako nisu zavrsili u emigraciji posle WW2
    Nego da se vratimo dodjosima.Kao prvo nezahvalni su sto ce u kratkom roku dobiti toliko velelepnih spomenika a sa kojima ce se samo diciti i hvaliti kad im dodje rodbina iz unutrasnjosti.Zatim za neku godinu ili deceniju,sve jedno bitno je da ce napokon moci da se provozaju podzemnom zeleznicom,asfaltirane bulevare,nove markice za javni prevoz,promenadu…
    I pored svega navedenog njima nije dosta a Evropa u plamenu svirusom i nezapamcenom stopom nezaposlenosti prouzrokovana istim.
    Hoce sto bi rekli hleba preko pogace,time sto ce otici na Divlje ostrvo zapusteno ljudskim nemarom i nebrigom decenijama i osecati se kao kod kuce.Sve pod plastom iz ljubavi prema prirodi ustvari zarad samo dokolice i razbibrige-Rostiljanja i malog fudbala.

    1. Gospodine molim Vas! Znači da nisam „dođoš iz unutrašnjosti“ koji zna za red i način, pogotovo što se komunikacije u javnosti tiče, svašta bih vam ovde rekao. Al’ čemu trošiti reči na nekog ko betonira zaštićena prirodna dobra, nekog ko se odriče svojih suštinskih korena ne mareći za ono malo toga što ih uprkos svemu i dalje baštini. Nego, ima znate u Beočinu jedna divna fabrika cementa. Preporučujem da je obiđete i probate da „prodišete“ vazduh koji nam vaš pogled na svet nudi.

    2. Gospodine, druže, šta god da ste, ne znam da li i vi znate šta ste hteli da poručite ovim što ste napisali, jasno je samo da pojma nemate šta je Veliko ratno ostrvo i zbog čega je značajno, ne samo za Beograd, i zašto je upravo važno da ostane „zapušteno ljudskim nemarom i nebrigom“.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.