UG Bitka za Košutnjak: Slučaj Skojevskog naselja može biti prekretnica za ceo Beograd 1foto: Stefana Savić

Udruženje građana Bitka za Košutnjak najavila je da će danas organizovati skup ispred Skupštine grada Beograda u 13 časova, na kome će se sa građanima Skojevskog naselja obratiti medijima, saopšteno je iz tog udruženja.

Oni će se obratiti medijima neposredno pred početak javne rasprave o Skojevskom naselju, „čiji ishod može biti prekretnica za ceo Beograd jer će Bitka za Košutnjak nastaviti ranije započete zakonski obavezujuće procedure kojima se može obustaviti nekontrolisana gradnja novih naselja“.

Udruženje podseća da mediji imaju pravo da prisustvuju sednici, snimaju i direktno je prenose.

To može biti od izuzetne važnosti za ceo Beograd, tvrde iz Bitke za Košutnjak, jer je trenutno u toku nekoliko sličnih pokušaja urbanizovanja Beograda i izgradnja čitavih novih naselja, čemu se već protivi više grupa građana.

„Javnoj raspravi će prisustvovati i investitori čiji će veliki finansijski interes biti ugrožen i samim tim očekujemo izuzetno ‘naelektrisanu’ raspravu sa verovatnim verbalnim napadima na građane te vas upozoravamo na moguće neprijatnosti ukoliko budete snimali te osobe“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari