Vesić: Novaku Đokoviću Nagrada grada Beograda 1Novak Đoković EPA-EFE/JASON SZENES

Sa velikim ponosom danas ću kao građanin predložiti Novaka Đokovića za najveće gradsko priznanje – Nagradu grada Beograda u oblasti sporta, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je gostujući na TV Pink rekao da je Novak tu nagradu zaslužio odavno i objasnio da je to najveća nagrada koju jedan Beograđanin može da dobije od svog grada i koja se dodeljuje svakog aprila. Takođe je dodao da je siguran da će komisija koja o tome odlučuje vrednovati to i prihvatiti predlog.

Vesić je ocenio da je Novak najveći sportista Srbije svih vremena i trenutno najveći sportista planete.

Govoreći o dolasku Đokovića u Beograd, Vesić je rekao da ga svi očekuju te da se kao prijatelj nada da će teniser izaći jači iz ove situacije.

„Već je pobednik, a ova odluka australijskih vlasti je politička“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je ocenio da je odluka o proterivanju Novaka zasnovana na mržnji prema teniseru, te dodao da se ne bi tako ponašali da je Đoković iz neke veće zemlje.

„To je bedan pokušaj da se spreči da 10. put osvoji Australijan open. Osvojiće on druge grenslemove, a ovo će ostati sramota Australije“, rekao je Vesić i dodao da je reč o fašističkom ponašanju Vlade Australije.

On je naglasio da se prema košarkašicama Australije, koje će 12. februara igrati u Beogradu, i atletičarima te zemlje, koji će u martu doći u Srbiju na Svetsko dvoransko prvenstvo niko neće na sličan način ponašati.

„Svaki građanin sveta je dobrodošao. Srbija je zemlja gostoprimstva“, zaključio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari