Vesić: U svakom autobusu dozer za dezinfekciju, počelo ozoniranje vozila

Ostavite komentar


  1. „Institut za opštu i fizičku hemiju je u saradnji sa Ministarstvom za nauku i tehnološki razvoj i Inovacionim fondom razvio ozon generator, jedan moderan sistem koji se pokazao efikasnim“ – ovo je više nego smešno, ozon generatori postoje više od 100 godina! Uostalom, voda za piće se odavno prečišćava, između ostalog, i sistemom ozonizacije, kao poslednjom fazom. (može se proveriti u Makišu). Na sajtu Alliexpres mogu se kupiti ozonizatori za 2000-3000 din, za kućnu upotrebu. U mnogim zemljama prodaju se u prodavnicama tehničke robe. Postoje dokazi da su uspešno korišćeni i u sprečevanju širenja zaraze drugih vrsta bolesti tipa SARS, MERS i sl.

    1. Samo što jedna doza ozona ne ubija mikroorganizme u trajanju od 3 dana, naročito ne u prostoru kojim prođe nekoliko hiljada ljudi u toku dana!

  2. operi autobuse!!!!! operi sedista!!! ovo mu dodje kao da neko ko se mesecima ne kupa, naprska dezodorans i ubedjen je da ne zaudara.

  3. Samo 9 meseci vam je bilo potrebno da ovo sprovedete u delo ako uopšte bude moglo da se sprovede, da li si se skoro vozio u autobusu gsb ili onaj ko ti daje savete, sve genije do genija

  4. Ja sam to odavno počeo da primenjujem. Pa dobroooo, neki su se, ipak, razboleli, uprkos intenzivnom ozoniranju.

  5. Vesiću,bakterje je bakterija,a virus labaratorijski je nešto drugo.Što rekli:ne mere to bez kabla.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.