(VIDEO) Protest na Trgu republike u Beogradu: Ruski emigranti protiv mobilizacije 1Foto: Twitter/Čedomir Stojković

Još jedan protest ruskih emigranata protiv mobilizacije koja se sprovodi u Rusiji održan je danas u Beogradu na Trgu Republike, nakon sličnog skupa koji je održan u sredu.

Na poziv pokreta „Vesna“ (Proleće) protesti se održavaju širom Rusije i sveta. Protesti protiv mobilizacije počeli su u Sibiru i na Dalekom istoku.

Protest u Beogradu je znak solidarnosti sa mladim ljudima koji ne žele u besmislen rat jednog diktatora.

Istovremeno, srpski desničar Miša Vacić otputovao je juče u Moskvu, kako bi dao podršku mobilizaciji koja se odvija u toj zemlji i referendumima koji se održavaju u delovima Ukrajine.

„Čast mi je da u ovom istorijskom trenutku boravim u Rusiji na poziv njenih državnih organa i da mogu na licu mesta da dam podršku oslobađanju i prisajedinjenju istorijskih ruskih teritorija.

Rusija je svakim danom sve bliža Srbiji, ne samo kroz jačanje veze naša dva naroda, već i geografski i to treba da raduje svakog Srbina“, naveo je Vacić u saopštenju.
Kako se navodi u saopštenju Srpske desnice, u Moskvu je otputovala delegacija građana Srbije sastavljena od društvenih aktivista, novinara, predstavnika udruženja i pokreta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari