Više javno tužilaštvo u Beogradu: Optuženi zbog primoravanja devojčice na prostituciju 1Foto: bg.vi.jt.rs

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Teodore J. (20) i Filipa T. (20) zbog sumnje da su u Beogradu i Pančevu zajedno s Markom S. (20), od februara do juna 2022, maloletnu devojčicu terali na prostituciju i seksualnu eksploataciju.

Osumnjičenima se optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje pet godina, saopštilo je VJT.

Tužilaštvo je predložilo da se Teodori J. i Filipu T. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, dok je za Markom S., koji je u bekstvu, ; raspisana međunarodna poternica.

Tužilaštvo je predložilo sudu da maloletnoj oštećenoj dosudi imovinsko pravni zahtev u iznosu od ukupno milion dinara, zbog pretrpljenog straha, fizičkih bolova, povrede časti, ugleda, slobode i prava ličnosti, kao i da okrivljene obaveže na plaćanje troškova sudskog postupka.

Sumnja se da su Teodora J. (20) i Filip T. (20) zajedno s Markom S. (20) od februara do 1. juna 2022, maloletnu oštećenu, koja je tada imala 16 godina, primoravali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najpre u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i pretnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari