Pod sloganom „Treća za decu sreća“ u Hali 3 Beogradskog sajma juče je pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike, Ministarstva omladine i sporta i Skupštine grada i u organizaciji Sky visiona i Snar Groupa počeo treći „Aksa dečji sajam“, koji će trajati do nedelje. Mališane i njihove roditelje najpre je pesmom pozdravio dečji hor Čarolija, a potom su se obratili pomoćnik gradonačelnika Radmila Hrustanovići pomoćnik ministra za sport i omladinu Vojislav Tabački.

– Kako postoje sajmovi za odrasle tako i vi, deco, treba da imate svoj sajam. Grad Beograd i ubuduće će podržati ovakvu manifestaciju – rekla je Hrustanovićeva obraćajući se deci. Tabački je podsetio da je Strategija razvoja sporta Ministarstva omladine i sporta upravo na prvom mestu okrenuta ka deci, zarad njihovog zdravijeg odrastanja.

Više od 80 izlagača u Hali 3 predstaviće sve ono što je potrebno za odrastanje dece, od kozmetičkih proizvoda, garderobe, opreme za bebinu sobu, igračaka, i to sve sa cenama nižim i do 15 odsto. Na skoro svakom štandu nalazi se improvizovana igraonica, gde klinci besplatno mogu da se poigraju lego kockicama, nešto nacrtaju, igraju kompjuterske igrice ili provozaju neki autićili konjić.

Pripremljen je raznovrstan program ne samo za decu, nego i za roditelje, vaspitače, buduće mame i tate. Svakoga dana od 10 do 19 časova, uz besplatan ulaz posetioci će moći da uživaju u pozorišnim predstavama, modnim revijama, nastupima dečjih horova, sportskim aktivnostima na veštačkoj steni, ali i druženju sa klovnom Smehuljkom, maskotama Izijem, Vitalinom, Medom i Pčelicom. Predviđeni su i razgovori sa eminentnim stručnjacima iz oblasti pedijatrije, dečije psihologije, zdrave ishrane, prava deteta, dečije socijalne politike, dok će fizijatri, uz objašnjenje, pokazivati vežbe važne za pravilan razvoj beba i vežbe za trudnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari