Zaplenjeno 600 grama marihuane u Beogradu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Policija je u odvojenim akcijama zapelnila oko 600 grama marihune i uhapsila U. N. (19) zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok će krivičnu prijavu podneti protiv dvadesettrogodišnje devojke i osamnaestogodišnjeg mladića, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, policija je pregledom automobila na teritoriji Zvezdare koji je koristio osumnjičeni U. N. pronašla 129 paketića marihuane, težine oko 130 grama.

U drugoj akciji, policija je pretresom stana u Ulici Radoja Domanovića osumnjičene dvadesettrogodišnje devojke pronašla oko 350 grama marihuane spakovane u većem broju kesica, manju količinu praškaste materije za koju se sumnja da je kokain, kao i digitalnu vagicu za precizno merenje.

Policija je u sledećoj akciji kod osamnaestogodišnjeg mladića na Zvezdari pronašla oko 100 grama marihuane spakovane u 42 paketića, kao i 79.200 dinara.

Osumnjičenom U. N. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok će protiv 23-godišnje devojke i 18-godišnjeg mladića biti podneta krivična prijava istom tužilaštvu.