Zimska služba u pripravnosti 1

Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da zimska služba bude u stanju pripravnosti s obzirom da je juče izdato upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda na pojačan intenzitet padavina u narednom periodu.

U upozorenju RHMZ-a stoji da se od subote očekuje pad temperature i moguću pojavu mraza i susnežice koja će prerasti u sneg manjeg intenziteta u nedelju. Takođe je najavljeno da će u ponedeljak jutarnja temperatura biti ispod nule, a da nas porast dnevne temperature očekuje od utorka. Shodno tome, JKP „Beograd put“, kao nosilac zimske službe, biće u 1. stepenu angažovanja od večeras u cilju preventivnog delovanja na gradskim saobraćajnicama.

Obaveza korišćenja zimskih pneumatika traje od 1. novembra, a Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da uklone svoja vozila sa trasa koje koriste vozila zimske službe. Takođe, apeluje se na vozače da daju prednost vozilima zimske službe kako bi gradske ulice bile maksimalno spremne za eventualnu pojavu poledice i leda.

Zimska služba Grada Beograda zvanično počinje sa radom od 15. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari