021: Vlada Srbije razrešila direktora NP Fruška Gora 1foto: Petar Živanović / OŠFG

Vlada Srbije razrešila je Radoslava Krunića dužnosti v. d. direktora Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“, a na njegovo mesto postavljen je Živko Cvetković, piše novosadski portal 021.rs.

Kako je navedeno u Rešenju o razrešenju, to je učinjeno nakon što je Krunić podneo pismenu ostavku, a ova odluka doneta je na sednici Vlade Srbije u petak, 30. septembra.

Živko Cvetković, diplomiran inženjer poljoprivrede, vlasnik je poljoprivrednog gazdinstva u selu Grabovci u Opštini Ruma, a bio je i predsednik Saveta mesne zajednice Grabovci.

Portal 021.rs podseća da su Krunićevu ostavku u više navrata zahtevali ekološki aktivisti, a poslednji put u avgustu prošle godine kada se na području nacionalnog parka dogodio napad na aktivistu, dok su razne nepravilnosti, poput prekomerne seče i proizvoljnih javnih nabavki, za vreme njegovog upravljanja otkrila i Državna revizorska institucija.

U tom izveštaju skrenuta pažnja i na to što je Krunić više od četiri godine obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora JP „NP Fruška gora“, što nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, kojim je propisano da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari