1 od 5 miliona: Bežinarevića policija prinudno dovela na suđenje sa načelnikom policijske stanice u Majdanpeku 1Martin Bežinarević Foto: 1 od 5 miliona

Kopredsednika pokreta #1od5miliona i odbornika SO Majdanpek Martina Bežinarevića policija je danas u Majdanpeku po naredbi suda prinudno odvela na pretres po tužbi načelnika policije Srđana Militinovića, jer se navodno, kako stoji u obrazloženju, Bežinarević nije odazvao pozivu.

Ovakvo obrazloženje prinudnog odvođenja, kako smtra Pokret 1od 5 miliuona nije utemeljeno, jer Bežinareviću nikakav poziv za naznačeni datum nije uručen, a na sve prethodne se uredno odazivao.

“Na dan kada je poziv Bežinareviću navodno bio uručen, on je bio na sednici SO Majdanpek koja je trajala 6 sati, i niti lično niti na njegovu adresu nikakav poziv nije dostavljen”, navodi se u saopštenju pokreta.

Inače, ovaj sudski proces pokrenut je 2020. godine po tužbi Milutinovića koji je Bežinarevića tužio za uvredu.
„U pitanju je incident koji se dogodio pre dve godine, kada je Dijana Ilić (majka čiji je sin bio priveden), tvrdila da je fizički napadnuta od strane načelnika policije, na šta sam ja reagovao u javnosti“, rekao je Bežinarević i dodao da je „zastrašujuće to što se ovaj incident, po navodima Ilićke, desio pre dve godine, a mi smo pre nedelju dana imali prebijanje aktivista. Plaši me da ovo zaista nije ustaljena praksa policijske stanice“, doda je se u saopštenju.

Bežinarević tvrdi da ne beži sa suđenja, te da ima suđenje sa zamenicom predsednika opštine Majdanpek koja ga je takođe tužila.

„Svi javni funkcioneri bili oni zamenik predsednika opštine ili načelnik policije, moraju da trpe određenu dozu kritike javnosti i da imaju prag tolerancine na takve stvari. Kao što sam ja svestan da moja funkcija povlači kritiku političkih neistomišljenika“, zaključio je Bežinarević u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari