Grupa građana "1 od 5 miliona" upitala Šapića kako je moguće da "Pogrebne usluge" posluju sa gubitkom 1Foto: Miljko Stojanović

Grupa građana „1 od 5 miliona – Beogradski front“ upitala je danas predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića kako je moguće da JKP „Pogrebne usluge“ posluju sa gubitkom.

Navedeno je da JKP „Pogrebne usluge“ 2023. godinu završilo sa gubitkom od 26.152.000 dinara i da niko nije snosio odgovornost za takav „javašluk u poslovanju“.

Grupa građana „1 od 5 miliona – Beogradski front“ istakla je da je za unapređenje kvaliteta života u Beogradu neophodna reforma i profesionalizacija svih javnih preduzeća, koja bi podrazumevala pre svega racionalizaciju troškova, profesionalno upravljanje i veća ulaganja u zaposlene u javnim preduzećima.

Racionalizacijom nepotrebnih troškova, imenovanjem stručnog i kompetentnog kadra i profesionalnog menadžmenta, koji neće funkcionisati po nalogu partije i ulaganjem u obrazovanje i materijalni položaj zaposlenih, značajno bi se povećala produktivnost u gradskim javnim preduzećima, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari