30 dana pritvora za četvoricu krijumčara 1Foto: Dejana Majstorović

U koordiniranoj akciji Zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije uhapšene su četiri osobe u naselju Kraljevica u Zaječaru koje su pokušale da prokrijumčare 25 ilegalnih migranata.

Migranti su zatečeni u automobilima „lada“, kojim je upravljao M. Đ. (1956) i „ford fiesta“, koji je vozio D. M. (1994), u kojem je na mestu suvozača bio N. J. (1993), svi državljani Republike Srbije iz okoline Šapca. Njima je pomagao A.H. (1998) iz Avganistana.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Zaječaru odredio je pritvor do 30 dana krijumčarima zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. 

Od 22. jula do danas, Zajedničke snage vojske i policije otkrile su više od 15.300 migranata koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu. Od tog broja, njih oko 14.000 odustalo je od namere ilegalnog prelaska po uočavanju pripadnika Vojske i policije, dok su ostali prevezeni u prihvatne centre širom Srbije.

U više od 80 različitih akcija, do sada je uhvaćen 91 krijumčar, dok se za 23 i dalje traga. Najveći broj krijumčara je iz Srbije, njih 70, dok su ostali iz Bugarske (11), Pakistana (5), Avganistana (4) i Holandije (1). Oni su pokušali ilegalno da prevezu na sever Republike Srbije više od 1.200 migranata. U ovim akcijama Zajedničke snage privremeno su oduzele ukupno 62 putnička vozila i 37 mini ven kombi vozila koje su koristili krijumčari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari