Advokat: Tužilaštvo odbacilo krivične prijave koje je podneo dopisnik N1 iz Kragujevca 1Foto: Z. S. M.

 

Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu odbacilo je krivične prijave koje je podneo novinar televizije N1 Milan Nikić, zbog pretnji, zastrašivanja i nadgledanja njegovog stana.

Kako je saopšteno iz advokatske kancelarije Radivoja Kastratovića koja zastupa novinara N1, odbacivanjem krivične prijave potvrđene su ranije iskazane sumnje da iza pritisaka na novinara Milana Nikića stoji državni aparat.

Kastratović je naveo da je u konkretnom slučaju istraga sprovedena „manjkavo“, a ocena izvedenih dokaza data „pristrasno i nedovoljno stručno“.

U saopštenju se navodi da, iako se radi o veoma osetljivom predmetu od šireg društvenog značaja, postupajuće tužilaštvo nijedan dokaz nije izvelo neposredno.

Kastratović je objasnio da je tužilaštvo konačne zaključke donelo na osnovu izveštaja o proveri navoda i prikupljanju obaveštenja poverenim policijskoj upravi u Kragujevcu.

„Ovakav pristup možda i ne bi bio toliko sporan da dvojica osumnjičenih nisu policijski službenici zaposleni baš u ovoj policijskoj upravi“, ocenio je Kastratović u saopštenju koje su preneli kragujevački portali.

Kastratović smatra da je tužilaštvo saslušavalo osumnjičene i svedoke neposredno, njima bi mogli da prisustvuju i oštećeni i njegov punomoćnik, što bi omogućilo postavljanje pitanja koja bi dovela do „potpunog razobličavanja lažnih iskaza“.

Na donetu odluku pravni zastupnik je blagovremeno uputio prigovor Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Novinar Milan Nikić je ranije nadležnim organima prijavio pretnje i zastrašivanja, te da je njegov stan bio pod prismotrom.

Zbog toga što se u Kragujevcu nije osećao bezbedno, Nikić je proveo 27 dana na više lokacija dalje od tog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari