Advokati pozivaju na protest u subotu ispred Vrhovnog suda 1Medija centar

Grupa advokata nezadovoljnih dopunom stava Vrhovnog kasacionog suda o bankarskim sporovima, pozvaće građane na protest ispred ove institucije u subotu 5. marta u 13 časova.

Advokati koji sebe nazivaju protestni odbor, sutra će održati konferenciju za medije na kojoj će obrazložiti svoj poziv. Kako za Danas navodi Miroslav Živković, jedan od advokata koji će govoriti na konferenciji, protest organizuju zbog medijske hajke koju sprovode banke.

– Banke su krenule u medijsku ofanzivu tvrdeći da sudovi masovno donose presude u njihovu korist, što naprosto nije tačno. Tvrdeći da su ishodi sporova gotova stvar, oni vrše pritisak na sud, ali i građane koji su tužili banke, navodi Živković.

Podsetimo, advokati su organizovali više protestnih okupljanja od kako je u septembru prošle godine Vrhovni kasacioni sud doneo dopunu stava koji se tiče bankarskih sporova. Skupština Advokatske komore Beograda je iz istog razloga proglasila i obustavu rada na teritoriji glavnog grada, ali je sud doneo privremenu meru, suspendujući tu odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari