Advokatica oslobođenih pripadnika DB-a: Pravda je pobedila, svima je jasno da moji klijenti nisu ubili Ćuruviju 1Foto: FoNet/Božidar Petrović

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja je branila bivše pripadnike DB-a Milana Radonjića i Ratka Romića u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvija bila je zadovoljna nakon objavljivanja pravosnažne presude kojom su njeni klijenti oslobođeni krivice.

Kako je istakla, pravo je pobedilo pritiske politikanata i stručnjaka za sve i svašta.

– Oduvek sam govorila, a to sam rekla i u završnoj reči, da ne postoji ni jedan dokaz protiv okrivljenih i da sam spremna da lično odrobijam svaki dokaz protiv njih, jer takvih dokaza nema i ne može ih biti i svima je jasno da to ubistvo nisu oni izvršili, kazala je Dobričanin Nikodinović.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu objavio je presudu kojom je trojicu pripadnika DB, Radomira Markovića, Milana Radonjića i Ratka Romića, kao i Romićevog kuma Miroslava Kuraka oslobodila krivice za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Slavko Ćuruvija je ubijen je 11. aprila 1999, u vreme NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

U ponovljenom postupku Specijalni sud u Beogradu je u decembru 2021. je doneo presudu kojom su Marković i Radonjić bili osuđeni na po 30 godina zatvora, a Romić i Kurak na po 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari