Aja Jung: Menadžerka s pedigreom

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Tačno tako, pozajmila je svoj identitet SNS-u na gradskim izborima. I potrošila ga. Nepovratno.
    Da li joj se barem isplatilo? Ako sada kuka po medijima, izgleda da baš i nije. Šta ćeš, mala bara (s malo para), a (baš) mnogo krokodila…

    1. Medjunarodni savet za igru CID (Conseil International da la Danse) jedan od ngo organizacija pri Unesku – nema zaposlene sluzbenike (kao sto se navodi). CID nema amvasadore igre, nikada nije ni imao. WDA (World Dabxe Aliance) sa evropskim sedistem u Rimu i ugasenim ograncima u Njujorku, Torontu i Tokiju – ne radi ama bas nista. WDA u Rimu je fantomska organizacija. Brodway Dance Centre (Njujork) ne daje stipendije. Ako mozes da platis, udjes i vezbas. Svi su dobro dosli. Njubert balwtski studio Karnegi hola odavno, odavno ne postoji i nikada nije davao stipendije. Univerzitet Dzulijard je mnooogooo ozbiljna obeazovna institucija u Njujorku. Tu svako ne moze da se obrazuje. Nije pozeljno zavitlavati se sa Dzulijardom. A pohadjati neki njehov letnji kurs je nesto sasvim drugo. Platis, pa pohadjas. Ali NEMAS DIPLOMU Dzulijarda.
      Sce ovo se da lako proveriti.
      Poluistina je vrlo opasan i bodljikav prostor. Poluistina se tretira kao istina, cini mi se, samo u Srbiji jer svi u sve vetuju, i niko nista ne proverava. U danasnje doba Gugla i svih drugih cudesa novih tehnologija, provere nije uopste tesko uciniti.
      Srbiji je potreban festival igre.
      Nacin njegove realizacije uopste nije uskladjen sa opstim interesima u obladti srpske umetnicke igre. Festival nije ekonomican. Kosta k’o „sv. Petra kajgana“. Vec 16 godina festival uporno ignorise srpske plesne umetnike, a osnivacica u javnosti cesto ih opasno vredja i ponizava.
      Zlatna prasina zasenjuje javnost, a u stvari se radi o nefopustivom drustvom i umetnickom ponasanju.
      U istoriji srpske kulture, nijedan umetnicki festival se nije tako ponasao prema srpskim umetnicima.
      A danas nikome i nicemu u svetu srpske kulture ne cveta poljsko cvece i pevaju slavuji.

    2. Neposredno posle izbora,na kojima je ponosno svoje ime upisala na izbornu listu SNSa gdja Jung je na, cini.mi se Radio Beogradu, u poduzem intervjuu izjavila, uzmedju ostalog, da dugi niz godina nije mogla da dilobije akreditaciju za svoju privatnu baletsku skolu, i da ju.je upravo dobila. I da je festival igre tako dobro osmislila da mu ona nije vise potrebna i da se iz istog povlaci da bi se bavila skolom. DAkle, da li.joj se isplatilo zakljucite sami.

  2. Čitajući ova CV ostadoh „ushićen do imbecilnosti“. Ženo božija kad si tako ambiciozna i prošla toliko toga šta tražiš ovde. Vrati se lepo u Unesco, jer kad ovi odu , a otići će , ne znam hoćeš li moći da igraš i u Knez Mihajlovoj a ne da praviš raznorazne festivale igara, uostalom dogovori se sa tvojim predsednikom , on je počeo sa putujućim festivalom. to bi ti sigurno prijalo.

    1. U pravu ste. Samo baca bisere pred svinje, očigledno niste ni prošli pored umetnosti

  3. Money, money, money! I to unapred! Ništa manje od toga ne zaslužuje ovo znamenito peto koleno beogradske kaldrme. Ako treba, uzvišeno peto koleno beogradsko će nedostojanstveno, pokorno i sa đavolom tikve saditi. Ništa drugo to nije do samouverena snobovština, tj. palanačka malograđanština.

  4. Zanimljiv je fenomen tih „umetničkih“ i sl. imena sa stranim prizvukom koje moguće služe za „zaseniti prostotu“ – Aja Jung, Jelena Tinska, Vesna da Vinča, Sandrina Vagner, Marijana Mateus…..

    1. Pa logično zar nije sramota da u Srbiji nema nikoga sa zapadnim imenima ili od tih nacija zar to ne zvuči kao da je Srbija malo zatvoreno rasističko siromašno selo iz koga se odlazi …

  5. Sve je politika… BFI je doveo u Srbiju svetske koreografe i igrače, pružio priliku da vidimo ono što nikada ne bi mogli, na jednom mestu. Domaća plesna scena bi trebalo da radi na sebi, umesto da se žali što smo videli koliko zaostaje. O kulturi i opštim interesima ne vredi govoriti. Festival je doneo radost publici, ne samo domaćoj, nego i onima koji dolaze iz Evrope zbog njega. Ako je žrtvovala sebe sns-u i bori se za njega, hvala

    1. Strani umetnici se mogu dovoditi paralelno sa domacim. Ako je cilj da su domaci igraci zaostali pa im treba edukacija za to ne treba festival. To mi lici na jednu osobu iz naucne sfere koja organizuje domaci kongres sa vrlo malo domacih predstavnika a sve iz protesta sto je ne biraju za docenta.

  6. Sve pare koje trazi bih joj dao! Sve koliko uzme je malo! Za koje pare biste vi zabavljali Jorgovanku Tabakovic, Palmu i Aleksandra Martinovica? Dok vam odusevljeno tapsu Dragica Nikolic i Djuka ? A iz zadnjeg reda se smeju Maja Gojkovic i Marjan Risticevic.

  7. Zbog čega se sredstva uopšte izdvajaju ako je komisija konstatovala sve ove negativnosti? Ima li ta komisija autoritet i integritet u odlučivanju?

  8. Clanak pun te postapalice S TIM U VEZI S TIM U VEZI…. pa onda PO CARSIJI SE PRICA DA JE NJENO …. kako shvatiti ovu polupismenost i nesto nauciti. Necete ovo objaviti ali eto rekoh sta mi smeta ..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.