Akcija dobrovoljnog davanja krvi “Humana subota” na Paliću 1Foto: J. Patarčić/Danas

U organizaciji Crvenog krsta Subotice, tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “Humana subota” održaće se u subotu, 25. juna, na Velikoj terasi na Paliću, od 8 do 12 časova.

Ovo je jubilarna, 20. po redu akcija, a sprovešće se u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica.

Akciju će svojim prisustvom i angažmanom podržati i Zavod za javno zdravlje Subotica, kao i Centar za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti, pružajući zainteresovanim građanima besplatne zdravstvene preglede.

Građani će moći da odrede indeks telesne mase, te izmere visinu i telesnu težinu, metaboličku starost organizma, holesterol, trigliceride i šećer u krvi, kao i krvni pritisak, a pušači će imati mogućnost i da izmere ugljen-monoksid u izdahnutom vazduhu.

Dobrovoljne davaoce krvi očekuju i druge pogodnosti, pa će na dan akcije JP “Subotica-trans” obezbediti besplatan prevoz autobuskom linijom broj 6 svim građanima koji prikažu knjižicu dobrovoljnog davaoca.

Od 8 do 10 časova služiće se doručak uz, sada već, tradicionalnu podršku Udruženja pčelara “Pčela”, a od 10 časova sve dobrovoljne davaoce krvi i članove njihovih porodica očekuje ručak u vidu vojničkog pasulja.

Dobrovoljnim davaocima krvi biće obezbeđen i besplatan ulaz sa porodicom u Zoološki vrt na Paliću, kao i vožnja katamaranom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari