Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličićučestvovaće danas u akciji „Šetajmo i pamtimo“ koju Grad organizuje povodom obeležavanja 20. novembra, Međunarodnog dana deteta, a u cilju promovisanja zdravog života i podsticanja naših sugrađana da više šetaju i upoznaju svoj grad.

Šetnja će početi u 12 sati na mestu ukrštanja Keja žrtava racije, Bulevara Cara Lazara i Sunčanog keja, a u okviru akcije „Šetajmo i pamtimo“ štampane su posebne mape za šetače na kojima su obeležena značajna kulturno-istorijska mesta na keju, označena na novopostavljenim infotablama, kao i pešačka ruta sa definisanim objektima graditeljskog nasleđa koje pripada Moderni i Art dekou.

– Želja nam je da negujemo zdrave životne navike, ali i da sačuvamo od zaborava Novi Sad koji svakodnevno menja svoj izgled. Zato pozivamo Novosađane da sa svojom decom dođu na kej i da akcijom „Šetajmo i pamtimo“ zajedno obeležimo Svetski dan deteta – rekao je Pavličić.

Šetnja kejom uz pomoćovih mapa, omogućiće deci, roditeljima i svim poklonicima zdravog načina života da saznaju pojedine, manje ili više, nepoznate činjenice iz bogate istorije Novog sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari