Gde se rashladiti tokom leta u Srbiji: Akva parkovi - lepa, ali skupa zabava 1Foro: Facebook/Akva-park "Atina"

Uveliko je krenuo najvreliji deo godine, a narednih dana očekuje nas opet više od 40 stepeni u hladu i mnogi će potražiti spas od vreline u akva parkovima.

Osim što pružaju osveženje, oni nude celodnevni aktivni odmor za čitavu porodicu, posebno interesantan sadržaj za mališane.

Akva park u Sokobanji

Najbliži Akva park za Zaječarce i druge u istočnom delu Srbije nalazi se u Sokobanji. Radi od 10 do 19 sati svakog dana, ali posetioci imaju obavezu da napuste bazene do 18:30 sati.

Cena celodnevne ulaznice košta 650 dinara, dok deca do 12 godina starosti ulaznicu plaćaju 450 dinara.
Poludnevna ulaznica od 15 do 19 sati, ali isključivo radnim danima, košta 550 dinara, dok je za decu 350.

Cena sedmodnevne karte za odrasle iznosi 2.800 dinara, dok za decu do 12 godina iznosi 1.700 dinara.

Mesečna ulaznica za odrasle iznosi 3.800 dinara, dok sa decu do 12 godina starosti je 2.800 dinara. Dnevni najam ležaljki iznosi 100 dinara, dok je kaucija za garderobu 500 dinara, i cena nije menjana od prošle godine.

U Vranju nema akva parkova, a najbliži je u Leskovcu. Cena ulaznica varira je od 200 do 600 dinara, zavisno od toga da li su namenjene deci ili odraslima.

Akva park u Aranđelovcu: Ruska banja, finska sauna i himalajska so

Kragujevčanima je, na manje od sat vožnje, najbliži akva park u Aranđelovcu, koji pored otvorenih i zatvorenih bazena, nudi i spa sadržaje.

Akva park se nalazi u okviru tamošnjeg hotela Izvor u Bukovičkoj banji, pa je ulaz za goste hotela besplatan.

Dnevna karta za odrasle je radnim danima 5.000, a vikendima 7.000 dinara, dok je cena za decu uzrasta od tri do 12 godina radnim danima 2.500, a vikendom 3.500 dinara.

Za porodične posete postoje popusti, pa tako roditelji sa dvoje dece (do 12 godina) mogu vikendom da se osveže u ovom akva parku za 17.000, a radnim dana za 12.000 dinara.

Gde se rashladiti tokom leta u Srbiji: Akva parkovi - lepa, ali skupa zabava 2
Foto: akva park Izvor

Radno vreme akva parka je od 10 do 18 sati od ponedeljka do četvrtka, a vikendom sat duže.

Dnevna karta u ovom akva parku omogućava korišćenje bogatog sadržaja koji uključuje sve unutrašnje i spoljašnje bazene, tepidarijum, rusku banju, parno kupatilo, finske i bio saune, relaks sobu sa himalajskom solju i igraonice.

Na površini od šest hektara uz tri bazena sa mineralnom vodom, moderne atrakcije Izvor akva park, kako navode u svom promo materijalu „nudi” posetiocima i najviše tobogane u Srbiji.

Zabava za celu porodicu u Bačkom Petrovcu

Jedini akvapark u Vojvodini nalazi se u Bačkom Petrovcu, a reklamira se kao „zabava za celu porodicu“. Za one koji se upute u Bački Petrovac, preko Novog Sada, korisno je da znaju da u mestu Gložan postoji Ribolovačko jezero, turističko-rekreativni kompleks.

Oaza Gložan se nalazi na samo 8 kilometra od Bačkog Petrovca, čijoj opštini i pripada, a 15 kilometara od Bačke Palanke, 26 kilometara od Novog Sada i 110 kilometara od Beograda.

Tu su smešteni motel, restoran i ribolovačo jezero, za one koji vole ovakav vid opuštanja.

Ipak, glavna atrakcija celog kraja je akvapark Petroland. On je, po svoj prilici, i najveća turističko-zabavna atrakcija u Srbiji sa otvorenim i zatvorenim bazenima i toboganima.

Akvapark Petroland ima šest bazena, osam tobogana, četiri plaže, pet igrakišta i još toliko prostora za dečije zanimacije.

Kada je reč o plažama, park nudi Karipsku, Panonsku i Sportsku plažu, sa terenima za sportske igre.

Najveća plaža u akvaparku je Karipska, nalazi se ispred bazena sa veštačkim talasima. Na ovoj plaži gostima je dočarana atmosfera kao da su na obali mora.

Plaža je popularna kod porodica sa decom, jer se nalazi između dečijih bazena, Divlje reke i najvećeg bazena.

Gde se rashladiti tokom leta u Srbiji: Akva parkovi - lepa, ali skupa zabava 3
Foto: Akva park Petrolend

Kada je reč o bazenima, sem onog najvećeg koji nudi prave talase, veoma popularan bazen je Divlja reka, gde segosti osećaju kao da su raftingu.

Akvapark Petroland ima i veliki dečiji bazen „Dečiji raj“, specijalno dizajniran za najmlađe. Sastavni deo bazena je dečija kula sa nekoliko tobogana.

Sem kupanja, gostima su na raspolaganji i programi animacije, gde se mogu takmičiti i zabaviti.

Ulaznice za decu koštaju od 950 do 1.090 dinara a za odrasle od 1.490 do 1.790 dinara.

Pored kupanja u akvaparku, ovde postoji mogućnost i velnessa, u trajanju od tri sata, po ceni od 950 do 1.090 dinara.

Velnes nudi finsku i bio saunu, parno kupatilo, tepidarijum, đakuzi i slanu sobu, kao i tri vrste masaže.

Akvapark radi svakoga dana od 10 do 19 časova, dok je radno vreme velnesa od petka do nedelje, od 16 do 19 časova.

Za one koji sem bazena žele nešto da obiđu, korisna je informacija da s eu Bačkom Petrovcu nalazi Muzej vojvođanskih Slovaka (Múzeum vojvodinských Slovákov), koji spada među najznačajnije ustanove u oblasti kulture i očuvanja nacionalne baštine Slovaka u Srbiji.

Muzej poseduje istorijsku, etnološku i umetničku zbirku ali.nema stalnu postavku. Takođe, muzej brine o depadansima: Kompleksu tradicionalne arhitekture i Galeriji Zuzke Medveđove.

Akva park na Paliću od avgusta, u blizini banja Morahalom i Akva park u Segedinu

Prema poslednjim najavama nadležnih, radovi na izgradnji Akva parka na Paliću trebalo bi da budu završeni do 31. jula, te postoji mogućnost da ovaj kompleks koji će raspolagati sa pet bazena u zatvorenom i četiri bazena na otvorenom prostoru, kao i spa i velnes sadržajima, otvori svoja vrata za Subotičane u avgustu.

Do tada, njima su na raspolaganju akva parkovi u susednoj Mađarskoj, koji su već decenijama unazad neke od omiljenih destinacija Subotičana u letnjim mesecima.

Banja Morahalom je udaljena oko 40 kilometara od Subotice, a posetiocima je tokom leta na raspolaganju 14 zatvorenih i sedam otvorenih bazena, osam sauna, dva zatvorena i jedan otvoreni porodični tobogan, kao i ledeni bunar, vodopad, dečje igralište i drugi sadržaji.

Dnevna ulaznica sa korišćenjem saune za odraslu osobu iznosi oko 1.400 dinara (4.500 forinti), đačka i karta za penzionere je oko 1.250 dinara (4.000 forinti), a dečja ulaznica za uzrast od tri do pet godina staje oko 470 dinara (1.500 forinti), dok je za decu uzrasta do tri godine ulaz besplatan.

Osim ove banje, Subotičani rado odlaze i u Akva park u Segedinu, koji je udaljen oko 46 kilometara od Subotice.

Uz plaćenu dnevnu ulaznicu, posetioci mogu da koriste vodeni park sa toboganima, porodični velnes bazen sa saunom i parnom kabinom, bazene sa lekovitom vodom, Svet za bebe i mame, igraonice za decu, kao i ormariće u svlačionici.

Dnevna ulaznica za odrasle košta oko 2.380 dinara (7.600 forinti), za penzionere, učenike i decu uzrasta od četiri do 14 godina je oko 1.300 dinara (4.200 forinti), dok je za decu uzrasta do četiri godine ulaz besplatan. Postoje i večernje ulaznice, odnosno od 17 časova, koje su duplo jeftije od dnevnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari