"Nefer i nedozvoljeno": Vučić o upotrebi veštačke inteligencije na Pinku 1foto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na jutarnjem programu RTS-a da je korišćenje veštačke inteligencije u svrhu falsifikovanja lika i glasa nefer i nedozvoljeno u jednoj demokratskoj državi

Upitan o tužbi koju je predsednik opozicione Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio protiv vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića zbog falsifikovanja njegovog lika i glasa koristeći veštačku inteligenciju, Vučić je pozvao nadležne da to reše u narednim danima.

– To je grubi falsifikat. To je upravo ono što predstavnici bivšeg režima rade kada su objavili fotografiju na kojoj se ja navodno grlim sa Kurtijem. Ja se nikada sa Kurtijem nisam ni rukovao. Oni koji nas podržavaju ne smeju da budu kao predstavnici bivšeg režima. Dovoljno toga lošeg su oni uradili, da ne mora niko da falskifikuje njihove izjave, kazao je Vučić pozivajući nadležne da to “reše odmah, u naredna tri, četiri dana”.

Takođe je rekao i da je navikao na razne etikete „koje mu opozicija dodeljuje“.

– Ja im ne tažim da oni osuđuju ove sumanute, besmislene karikature kakve se objavljuju danas, juče, niti mi smeta. Ja sam naučio i da sam nepomenik, i negativno rođen, i peder, i ludak, i bolesnik, svaki dan. Što me gledate kao da sam rekao nešto čudno!? Sinoć čim sudija ne svira neki korner (na utakmici Partizan – Sabah), oni viču ‘Vučiću pederu’“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je takođe tokom ovog gostovanja naglasio sledi verovatno „najveće povećanje penzija u istoriji Srbije, preko 55 odsto“ u oktobru i januaru uz uključenje prethodnih povećanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari