Ana Brnabić: Stvoreni uslovi za povećanje penzija

Potreban dinamičniji privredni rast

Ostavite komentar


  1. O kakvom "neverovatno i jako važnom" povećanju od pet odsto penzija svim penzionerima, javnost obaveštava premijerka? Premijerka kao stručnjak ekonomije zna da to nije povećanje već vraćanje dela privremeno oduzetih penzija. Zakona o „privremenom“ uređenju načina isplate penzija, prema kome se penzionerima umanjuje zarađena penzija, nije u skladu sa Ustavom. U Grčkoj je i Rumuniji slično smanjenje penzija pre nekoliko godina proglašeno je neustavnim, pa je država morala da vraća novac penzionerima. Na evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu penzioneri bi dobili spor protiv Srbije, i naša država bi u narednim godinama morala da vraća uzeto, i to sa kamatama.

  2. To" neverovatno i važno povećanje" penzija od 5% poklanjam tebi i predsedniku. I onih 5000 dinara, a vi meni vratite što ste mi protivustavno oteli 2014. godine, 14% od penzije.

  3. Dobro je da povećavate penzije SVIM penzionerima, ali ja vas pitam, kada ćete vratiti deo penzije onim penzionerima kojima ste umanjili penziju. Nadam se, da ne težite uravnilovci, koja je štetna za deo penzionera. Nikako da javno kažete, do kada će da važi "Zakon o privremenom umanjenju penzija", ili čekate da pomremo. Sramota!!!

  4. Ako je "neverovatno i jako važno" povećanje od pet odsto, zar ne bi bilo logicno da svima kojima nije umanjen ni dinar 2014. godine povecanje penzija bude 5 procenata, a nama kojima je umanjena penzija, da se umanjenje smanji za 5 procenata. Primer – meni je umanjena za 14,27 odsto. Vratite mi 5 i umanjenje ce ostati 9,27 odsto. Znam da lepse zvuci povecanje penzija umesto vracanje otetog procenta ali ako mi povecate 5 odsto a nastavite da uzimate 14,27 onda mi recite sta sam ja prvi put u istoriji ove zemlje "neverovatno dobio", osim sto sam veci magarac i kao takav treba da sam srecan. Voleo bih da Vasa postovana redakcija upornije i cesce tumaci ovo pitanje i misterioznih 5 odsto.

  5. Ocigledno je da se gospodja Brnabic kao i gospodin Vucic izgubili u svemiru pa nisu jos uvek saznali da je Srbija na dnu Evrope kada su u pitanju prosecne plate i penzije.O kakvom uspehu vlade govori kad ogroman broj gradjana kao ja jedva sastavlja pocetak sa krajem meseca sa bednim primanjima.

  6. Molim sve iz Vlade da nam nista ne povecavaju, vec da vrate ono sto su nezakonito uzeli. Nista vise. Dosta bre, da li znate o cemu pricate, i treba ponovo da ucite matematiku. Kakvo covece povecanje, nije ni vracanje. Ne mogu da shvatim, da li zaista mislite da smo ljudi bez mozga pa stalno pricate o povecanju jos od juna meseca. Zaista nema smisla.

  7. Blago penzionerima, penzija kao u 2014. a zivot ide u 2017. sa većim cenama i računima… Da ne zalazimo u kurs evra i stopama inflacije…

  8. Vlada isplatiti 5.000 dinara jednokratne pomoći penzionerima, a od 1. januara naredne godine svi penzioneri dobiće "neverovatno i jako važno" povećanje od pet odsto.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.