Ana Martinoli, Sanja Pavlović i Rodoljub Šabić novi članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu 1Foto: Press centar UNS

Redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Ana Martinoli, projektna koordinatorka Autonomnog ženskog centra Sanja Pavlović i advokat Rodoljub Šabić novi su predstavnici javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu, odlučio je Upravni odbor Saveta na sednici održanoj u petak, 16.juna, saopšteno je danas.

Komisija za žalbe Saveta za štampu, koja odlučuje o žalbama građana na sadržaje štampanih i onlajn medija, ima ukupno 11 članova.

Osim tri predstavnika javnosti, u Komisiji su i predstavnici četiri organizacije osnivača Saveta za štampu – Asocijacije medija, Lokal presa, Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), koje će ove organizacije izabrati od kraja leta, naveli su oni.

Novi saziv Komisije počeće da radi u septembru.

„Savet za štampu duguje veliku zahvalnost predstavnicima javnosti u Komisiji kojima ističe mandat – Vidi Petrović Škero, Snežani Andrejević i Draganu Đorđeviću, koji su svojim imenom, znanjem i iskustvom dali nemerljiv doprinos radu Komisije i razvoju medijske samoregulacije“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari