Ana Mihaljica pozvana na razgovor u Centar za socijalni rad 1Foto: 021.rs

Centar za socijalni rad Novog Sada obavestio je danas javnost da je zbog uznemiravnja javnosti u slučaju porodice Mihaljica, majka pozvana na razgovor u centar u petak, 22. marta.

Kako je naveo Centar u saopštenju, majka je pozvana u Centar za socijalni rad grada Novog Sada, kako bi sačinili plan podrške za nju i decu, a sve u cilju obezbeđivanja uslova za povratak dece u biološku porodicu.

Podsećamo, zbog slučaja izmeštanja dece iz domaćinstva u kom su živeli sa majkom Anom Mihaljicom, organizovano je do sada četiri protesta, a dogodilo se i više incidenata.

Deca Ane Mihaljice izmeštena su još u novembru prošle godine, nakon požara u stanu u kom su deca u tom trenutku bila.

Kako tvrde, majka Ana Mihaljica, njen advokat, kao i demonstranti – Centar za socijalni rad je bespravno oduzeo decu Mihaljici, a tvrde i da Tužilaštvo nije dostavilo nalog policiji da se deca vrate, iako je to trebalo da uradi po službenoj dužnosti, na osnovu pravosnažnog rešenja suda koje glasi da CSR nije imao pravo da oduzme decu i da treba da ih vrate majci.

Iz Centra za socijalni rad, međutim, demantuju sve navode majke i advokata, navodeći da su deca živela u lošim uslovima, te da postoje elementi zanemarivanja i zlostavljanja dece.

Centar tvrdi da su postupali u skladu sa svojim nadležnostima, da se deca već četiri meseca nalaze u sigurnoj kući, odnosno da idu u vrtić i u školu i da su bezbedna, a od majke očekuju da ispunjava roditeljske obaveze kako bi joj deca bila vraćena.

Demonstranti su preko društvenih mreža najavili novi protest u znak podrške majci Ani Mihaljici za ponedeljak, 18. mart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari