Mada bi u slučaju nerešenog ishoda duela Francuske i Rumunije ili poraza „trikolora“ u istoj utakmici (5. septembar), najbolje fudbalere Srbije pobeda nad Francuzima dva kola pre kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. lansirala u Južnu Afriku, njihov selektor Radomir Antić neće da se bavi rezultatskim kalkulacijama pred dolazak Riberija, Anrija, Benzeme i ostalih asova jedne od najboljih svetskih reprezentacija na beogradsku Marakanu sledeće srede.


– Istina je da bi meč u Parizu mogao da promeni neke stvari na tabeli, približi nam Francusku ili vrati Rumuniju u igru za baraž, ali to su stvari koje ne mogu i neće uticati na našu pripremu meča sa Francuskom i ambicije u njemu. Nikada se nismo bavili kalkulacijama, pa ni sada nećemo da pravimo takve računice – ne koristi digitron iskusni stručnjak, koji je juče u Kovilovu okupio sve pozvane „orlove“, a u subotu planira uživo da gleda pomenute konkurente.

Svestan snage protivnika i njegovog rezultatskog moranja, strateg tima sa najviše pobeda (6) i najboljim bodovnim učinkom (18) u Grupi sedam pažljivo izbegava da prenaglašeno euforičnoj domaćoj javnosti javno obeća čerupanje „galskih petlova“, ali istovremeno ne propušta priliku da izrazi puno poverenje u momke na koje je malo ko računao na početku trke za SP.

– Znam(o) koliko je jaka francuska reprezentacija, koliko velike igrače ima, kako je uspešna na velikim utakmicama i šta bi joj značila pobeda nad nama. Poštujemo njihovu tradiciju, kvalitete i ambicije, biće nam sigurno motiv više u ovom meču, ali držimo do sebe i gledamo naša posla. Nemojte da sumnjate da ćemo na pravi način i spremni dočekati 9. septembar – ne prepušta ništa slučaju selektor Srbije uoči revanša sa ekipom, koja je 10. septembra prošle godine na svom Sent Deniju nanela jedini poraz Stankoviću i društvu u mondijalskoj borbi (2:1).

Mada mu srpski navijači i mediji daju, ovde omiljeni i profanisani, epitet istorijski za Antića susret sa aktuelnim planetarnim viceprvakom nije čak ni, takođe popularni, „diplomski ispit“.

– Odavno sam diplomirao na Višoj trenerskoj školi u Beogradu. Malo je reći da sam zadovoljan interesovanjem i podrškom javnosti, znate i sami koliko sam od početka selektorovanja insistirao na obnavljanju kulta reprezentacije, ali nisam opterećen time. I od vas (novinara) očekujem da nam pomognete u pravljenju ambijenta koji će nam doneti ono što svi želimo u meču sa Francuzima – kaže Antić, kojeg raduje dobra klupska forma većine reprezentativaca, ali i brine to što prvi golman Stojković još nema nov angažman.

– Zadovoljan sam što su mi igrači s osmehom došli u Kovilovo. Stojkovićeva situacija je realnost s kojom se moramo izboriti. Ove pripreme ćemo iskoristiti da mu pojačamo rad. Imaće specifičan tretman kako bi se na najbolji način spremio za sredu – objašnjava selektor Srbije.

 

Ministarka obilazi gradilište

Ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežana Marković – Samardžić danas će, u društvu predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, posetiti gradilište u Novoj Pazovi, na kojem bi za godinu dana trebalo da nikne prostran i luksuzan trening kamp FSS. Pre toga će ih u Skupštini opštine primiti gradonačelnik Nove Pazove Goran Jović.

Jovanović: Oni favoriti, mi pobednici

Dok se njegovi saigrači uzdržavaju od glasnih najava pobede Milan Jovanović (na fotografiji desno) bez pardona tvrdi da će Srbija u sredu imati razloga za slavlje. „Vidim da Francuzi na veštački način pokušavaju da naprave pozitivan pritisak u ekipi i euforiju u njihovoj javnosti. Slali su mi novinare u Belgiju, da ispitaju teren pred meč u sredu. Prepustio sam im ulogu favorita, ali i poručio da će Srbija pobediti. Francuzi imaju jake individualce, ne i kolektiv“, nema dilemu napadač Standarda iz Liježa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari