Apel za odbranu KiM: Vučić trguje teritorijom Kosova 1Vučić na Kosovu 2014. godine; Foto: EPA / STRINGER

Pokretači Apela za odbranu Kosova i Metohije poručili su danas da „onaj ko se zakleo na čuvanje integriteta Srbije“, aludirajući na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, najotvorenije trguje njenom teritorijom i suverenošću.

U saopštenju se navodi da je Vučić „ponovo“ izrekao neistinu da „mi već od 2008. godine imamo nezavisno Kosovo“, iako, makar kao pravnik, zna da nema državnosti bez članstva u Ujedinjenim nacijama.

„A, pošto je i ovoga puta dopustio stolicu u UN za Kosovo, jasno je da srpska pokrajina može lako postati nezavisna od Srbije ako se njemu dopusti da i nadalje, protiv Ustava ove zemlje, na svoju ruku pregovara“, navodi se u saopštenju.

„Doduše, rekao je da nije spreman da kaže – evo vam nezavisno Kosovo nizašta, ali to nema značenje: nizašta na svetu nisam spreman da predam našu svetu zemlju, jer, kako reče: „od sveta čeka ponudu koja će biti za nijansu bolja nego do sada, kojom bi za već kovertirano priznanje Kosova Srbija dobila nešto zauzvrat – i teritorijalno i u pogledu svega drugog“, ističe se u saopštenju pokretača Apela.

Drugim rečima, Vučić nije spreman da dopusti nezavisno Kosovo budzašto, ali zato jeste – „za nešto“, ukazuju iz Apela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari