Autori udžbenika da narativno definišu južnoslovenske jezike: Epilog postupka Zaštitnika građana i Poverenice za ravnopravnost

Zbog pritužbe Hrvatskog nacionalnog vijeća

Ostavite komentar


  1. Jasno je da se mora…. Kome je jasno? Tebi? Mislim da je tebi unapred bilo jasno. Postoji samo srpaski jezik kao što je bar 1000 godina samo on postojao. To je činjenica. Naravno, svako može da nazove svoj jezik kako hoće.

  2. Koješta. U čemu je problem sa napisanim?
    Ti jezici jesu direktno proizašli iz srpskog jezika i kao takvi i dalje su neodvojivi od sprskog jezika. Jezik je živa tvorevina, što ne znači da se to jednoga dana neće promeniti. Za sada – ti jezici jesu neraskidivi deo srpskog jezika.
    Jezikom se bavi nauka, te ne mešajte politiku i nauku.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.