Azdejković: Ako će gej brakovi uništiti njihove porodice, onda s tim porodicama nešto duboko nije u redu 1Foto: Aleksandar Crnogorac

– Ako će gej brakovi uništiti njihove porodice, onda s tim porodicama nešto duboko nije u redu, ističe za Danas Predrag Azdejković, glavni i odgovorni urednik gej magazina “Optimist”, povodom izjave Vojislava Mihailovića, predsednika dela POKS-a da nam se “istopolni brakovi nameću da unište našu porodicu, oslabe naše društvo, državu i naciju”.

Podsetimo, koalicija NADA koju čine deo Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 25 udruženja građana, saopštila je da se protivi legalizaciji istopolnih brakova u Srbiji.

Azdejković ukazuje da je interesantno to da Mihailović, pored realnih problema sa kojima se srpske porodice suočavaju, kao što su ekonomska situacija, nasilje u porodice i sve više razvoda, bira da svoje glasače zastrašuje imaginarnim problemima kao što su gej brakovi.

– Ali zamislite tu političku bedastoću, kada se od svih problema u ovom društvu neko uhvati za jednu manjinsku zajednicu koja konstantno trpi nasilje i nepravdu i izdvoji je kao najvećeg neprijatelja porodice?! Pa, dragi moji političari, smatram da s vama nešto duboko nije u redu i nadam se da ćete se na izborima provesti kao bos po trnju – naglašava Azdejković.

Inače, Mihailović je izjavio i to da je u Ustavu Srbije brak definisan kao veza muškarca i žene, i da su svi građani jednaki pred zakonom nezavisno od pola, vere, nacije ili seksualne orijentacije.

“Vratićemo tradicionalne porodične vrednosti jer bez zdrave porodice nema sreće i prosperiteta države”, naveo je Mihailović

Goran Miletić iz Beograd Prajda, povodom izjave predsednika dela POKS-a, rekao je da je potpuno nejasno kako je Vojislav Mihailović uspeo da poveže istopolne brakove i porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari