Miletić: Mihailović zna da na dnevnom redu nisu gej brakovi, već zakon o istopolnim partnerstvima 1Foto: Medija centar

Potpuno je nejasno kako je Vojislav Mihailović uspeo da poveže istopolne brakove i porodice, kaže za Danas Goran Miletić iz Beograd Prajda povodom izjave predsednika dela Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) da nam se “istopolni brakovi nameću da unište našu porodicu, oslabe naše društvo, državu i naciju”.

– Porodice mogu biti bez jednog ili oba roditelja, mogu biti one u kojima žive parovi bez dece, bez obzira da li su ti parovi istog ili različitog pola. Sve ove porodice postoje oduvek i ne može se, na primer, reći da porodica samohrane majke sa dvoje dece nije tradicionalna – ukazuje Miletić.

Kako naglašava, istopolni brak ne može uništiti ni porodicu, niti bilo šta tradicionalno, “jer je to samo pravni propis kojim se omogućava da ljudima koji žive u istopolnim zajednicama budu regulisane praktične životne situacije”

– Čini se da je od svega, ipak najgore širenje panike kako bi istopolni brakovi uništili naciju i državu iako najjače i najstabilnije države na svetu odavno imaju legalizovane istopolne brakove. Takođe, gospodin Mihailović zna da na dnevnom redu u Srbiji uopšte nisu gej brakovi, već zakon o istopolnim partnerstvima koji ima podršku većine građana. Zbog toga verovatno manipuliše sa nazivom zakona – ističe Miletić.

Podsetimo, koalicija NADA koju čine deo POKS-a, Demokratska stranka Srbije (DSS) i 25 udruženja građana, saopštila je juče da se protivi legalizaciji istopolnih brakova u Srbiji.

Predsednik dela Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović istakao je da je u Ustavu Srbije brak definisan kao veza muškarca i žene, i da su svi građani jednaki pred zakonom nezavisno od pola, vere, nacije ili seksualne orijentacije.

„Vratićemo tradicionalne porodične vrednosti jer bez zdrave porodice nema sreće i prosperiteta države. Istopolni brakovi nam se nameću da unište našu porodicu, oslabe naše društvo, državu i naciju i na to nikad nećemo pristati“, naveo je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari