Bajka koja se čita naglas 1Ikabog: Logo

Besplatno, u nastavcima, na adresi www.carobnaknjiga-citajikabog.rs, počev od 1. septembra ove (nove školske) godine, može se čitati originalna bajka iz pera majke Harija Potera, Džoan Ketlin Rouling – Ikabog, saopšteno je iz Čarobne knjige.

Reč je o bajci napisanoj da bude čitana naglas, a njena radnja smeštena je u izmišljenu zemlju. Potpuno je samostalna i odvojena od autorkinog dosadašnjeg rada. Naročito će biti zanimljiva deci uzrasta od 7 do 12 godina, ali u njoj će svakako uživati cela porodica.

Autorka je ovu bajku namenila svojoj deci pre deset godina, kao priču za laku noć, a sada je objavljuje kako bi se zabavili deca i roditelji zatočeni u kućama usled pandemije koronavirusa. Ova priča, podeljena u nastavke, zaživela je u Engleskoj 26. maja, kad su na zvaničnom veb-sajtu objavljena prva tri poglavlja. Zatim su sledila nova, objavljivana svakog radnog dana, sve do 10. jula.

Bajka Ikabog na srpskom jeziku objavljuje se na posebnom sajtu izdavačke kuće Čarobna knjiga (www.carobnaknjiga-citajikabog.rs), kao što smo naveli, svakog dana počev od 1 septembra, kad su objavljena prva dva poglavlja, sve do petka, 16. oktobra. Bajka će biti besplatno dostupna za čitanje do 23. oktobra, potom se briše, a štampano izdanje najavljeno je za decembar.

Magija ove bajke biće dodatno pojačana u Srbiji – štampano izdanje knjige biće oplemenjeno ilustracijama dece iz Srbije, pobednika likovnog konkursa. Sedam nedelja, koliko traje objavljivanje poglavlja, trajaće i konkurs za najbolje 34 ilustracije inspirisane ovom bajkom. Pravo učešća imaju sva deca od 7 do 12 godina, a Čarobna knjiga poziva roditelje i staratelje da ohrabre svoju decu da, sledeći uputstva, nacrtaju ili naslikaju likove, mesta i događaje iz bajke, uz napomenu da Dž. K. Rouling neće učestvovati u procesu selekcije.

Dž. K. Rouling sve prihode od prava doniraće projektima za pomoć onima koji su najviše pogođeni pandemijom koronavirusa u Velikoj Britaniji i svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari