Hari Poter manija - ponovo 1

Prve (dve) knjige iz serijala o Hariju Poteru Džoan K. Rouling – Hari Poter i kamen mudrosti i Hari Poter i dvorana tajni, pojaviće se 8. jula u izdanju novosadske Čarobne knjige.

Ostale knjige uslediće u kratkom periodu – Hari Poter i zatvorenik iz Askabana izaći će 19. jula, zajedno sa svetskom premijerom scenarija Fantastične zveri i gde ih naći 3 – Tajne Dambldora, a zatim će svakog sledećeg meseca izlaziti novi nastavci, kako bi ceo serijal bio kompletiran do Međunarodnog beogradskog sajma knjiga u oktobru 2022. Fantastične priče iz Čarobnjačkog sveta tako će vrlo brzo ponovo biti dostupne, uz već prisutnu Hogvortsku biblioteku i scenarije filmova iz serijala Fantastične zveri i gde ih naći, koje takođe objavljuje ČK.

Serijal o Hariju Poteru spada u najpopularnije i najvoljenije serijale u istoriji izdavaštva. Izuzetne po zapletu, stilu pisanja, uzbudljive i neočekivane knjige iz ovog serijala stekle su milione obožavalaca širom sveta. Prevedene su na više od 80 jezika (čak i na starogrčki i latinski) i prodate u neverovatnih pola milijarde primeraka. Neretko se kaže, sasvim s razlogom, da je Hari Poter doprineo da mlađi čitaoci širom sveta zavole knjigu i da ljubav prema čitanju ne uzmakne pred drugim, savremenim oblicima zabave.

Ni Srbija nije bila izuzetak iz ovog pravila. Mlađa publika, ali i čitaoci starijih generacija pomno su pratili izuzetnu priču koja se protezala kroz sedam nastavaka (najpre u izdanju Narodne knjige, pa potom Evro Booka). Serijal je zadržao svoju popularnost i nakon izlaska poslednjeg nastavka i ostao omiljeno štivo za domaće čitaoce sve do danas.

„Nažalost, u poslednjih nekoliko godina, srpsko izdanje nije moglo da se nađe u našim knjižarama. Zato verujemo da će ljubitelje Čarobnjačkog svetaDž. K. Rouling obradovati saznanje da će Čarobna knjiga, koja je obezbedila prava na ovaj serijal, u najkraćem roku objaviti nova izdanja svih sedam nastavaka“, objašnjavaju urednici iz ČK, dodajući da će knjige biti opremljene novim koricama, koje je ilustrovao sjajni Džoni Dadl, a za novo izdanje, izvrsni prevodioci Vesna Roganović i Draško Roganović vratili su se svom delu, ponovo ga iščitali i poboljšali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari