Ben Aflek: Preduzeti nešto 1Foto: EPA-EFE/ DAVID SWANSON

„Kao čoveka više me interesuje šta neki glumac ima da kaže o nečem suštinskom i važnom od toga sa kim se zabavlja ili kakvu odeću nosi ili neki drugi beznačajan aspekt njegovog života“, izjavio je u jednom intervjuu glumac Ben Aflek odgovarajući na pitanja o njegovom otvorenom političkom angažmanu i poznatoj podršci demokratama.

Nije otuda čudno da se i on, skupa sa svojom partnerkom Anom de Armas, našao na jednom od trenutno aktuelnih protesta u SAD – „Black Lives Matter“ u Venis Biču.

Pre toga, u ponedeljak, na Tviteru je objavio: „Sada je vreme da slušam, učim i, što je najvažnije, da preduzmem nešto.“

Ovaj 48-godišnji glumac, rođen 15. avgusta 1972, otpočeo je svoju karijeru sredinom osamdesetih u TV filmovima i serijama, već tada zajedno sa prijateljem i poslovnim partnerom za čitav život – Metom Dejmonom.

Proboj na veliki ekran događa mu se sa nezavisnim filmovima Kevina Smita („U potrazi za Ejmi“), prepoznatim na Sandensu, da bi zatim usledio ne tako uspešan period u kome je odbijan za sve velike, glavne uloge sa ponudama za one manje bitne i sporedne.

Tada su već uveliko živeli skupa njih trojica – Ben, Met i Benov mlađi brat Kejsi. I Ben i Met rešili su da napišu scenario za „Dobrog Vila Hantinga“, što su i učinili i – sve ostalo je istorija.

Za ovaj film dobili su Oskara upravo za scenario.

Ovakav uspeh ponoviće Aflek sa filmom „Argo“, koji je režirao i koji je poneo priznanje Američke akademije kao najbolji te godine.

I on i Met Dejmon u međuvremenu su postali „razbijači blagajni“. I Benov tri godine mlađi brat Kejsi uspeo je i kao glumac i kao filmski autor.

Osim što se našao na listama najlepših i najseksepilnijih, Aflek je svrstavan i među najpametnije u Holivudu.

Svojevremeno je na jednom takmičenju u pokeru pobedio najpoznatije svetske pokeraše, osvojivši veliku sumu novca. Ali sa kockom je imao i problema, kao i sa alkoholom, zbog koga je bio na odvikavanju.

Deset godina proveo je u braku sa koleginicom Dženifer Garner, sa kojom ima troje dece. Pre toga čuvena je bila njegova veza sa Dženifer Lopez.

Pored najprestižnijih filmskih priznanja za svoj glumački, scenaristički i rediteljski rad, ima i sedam nominacija, a dva puta je i osvojio nagrade za najgora filmska ostvarenja – Zlatne maline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari